Bekijk de uitzending van Zomaar een Gast terug

Ma 3 juli 2017 | 22:00 Zomaar een Gast

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Zomaar een Gast gemist? Bekijk hier naar Zomaar een Gast gemist.

Zomaar een Gast

Datum
Ma 3 juli 2017
Tijd
22:00 tot 22:30
Zender
NPO 3
Genre
Praatprogramma
Jaar
2017
Twitter hashtag
#zomaareengast
Deel-url
gids.tv/18208203

Deze zomer is op elke doordeweekse avond bij de NTR op NPO 3 het nieuwe programma Zomaar een gast te zien. Het programma draait om volledig onbekende mensen die op festivals door het hele land worden geïnterviewd door gastinterviewers als Rifka Lodeizen, Imanuelle Grives, Tex de Wit, Ryanne van Dorst (Elle Bandita), Ronald Giphart, Steven Brunswijk alias de BraboNeger, Evi Hanssen, Özcan Akyol en Frank van der Lende. De interviewers weten van tevoren niets van de gasten, dus de gesprekken zijn volstrekt spontaan.

Zomaar een gast speelt zich af in een festivaltent op grote en kleine festivals door het hele land zoals De Parade, Oranjewoud Festival, Oerol, Showman’s Fair en Festival Onderstroom. De interviewers zijn niet in eerste instantie bekend vanwege hun interviewervaring. Kortom, ook voor hen is dit een spannende ervaring.

Zomaar een gast is een bewerking van het succesvolle theaterprogramma Zomaargasten van Oscar Kocken en Patrick Nederkoorn, waarmee zij al een paar jaar langs de Nederlandse festivals touren. Kocken en Nederkoorn zijn als ‘founding fathers’ van het programma de gastheren en gidsen voor de gastinterviewer van de dag. Zij selecteren de gasten en stellen deze aan de gastinterviewers voor. En zij verzorgen de beelden bij de interviews, die op een groot scherm in de tent worden getoond en die ter plekke bij de verhalen van de hoofdpersonen worden geïmproviseerd.

In Zomaar een gast draait het allemaal om de verhalen van volstrekt onbekende mensen. Daar kan van alles tussen zitten. In de festivalversie was bijvoorbeeld al eens een gepensioneerde stratenmaker te gast, maar ook een ex-hooligan een vrouw die voor het eerst in 18 jaar openlijk durfde te spreken over haar kunsthand!

Zomaar een gast wordt vanaf maandag 3 juli t/m woensdag 2 augustus elke werkdag uitgezonden.

Zomaar een Gast op tv

.