Bekijk de uitzending van Zembla: o.a. het prijskaartje van katoen terug

Wo 14 november 2018 | 21:15 Zembla: o.a. het prijskaartje van katoen

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Zembla: o.a. het prijskaartje van katoen gemist? Bekijk hier naar Zembla: o.a. het prijskaartje van katoen gemist.

Zembla: o.a. het prijskaartje van katoen

Datum
Wo 14 november 2018
Tijd
21:15 tot 22:00
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Jaar
2018
Officiële website
Zembla: o.a. het prijskaartje van katoen
Twitter hashtag
#zembla
Officiële Twitter
@ZEMBLA
Uitzending gemist
Zembla: o.a. het prijskaartje van katoen gemist
Deel-url
gids.tv/21288833

Vanavond in Zembla: het prijskaartje van katoen.

Journalisten van de Franse publieke televisie onderzoeken de harde werkelijkheid achter de productie van katoen. Hun onderzoek begint in Oezbekistan, waar met massale inzet van dwangarbeid jaarlijks de katoenoogst geplukt wordt. Vanwege deze mensenrechtenschendingen boycotten grote kledingmerken in het westen daarom katoen uit Oezbekistan, maar werkt die boycot wel? Ook kun je op steeds meer plekken duurzaam katoen kopen, voorzien van het logo van het Better Cotton Initiative. Veel grote merken hebben zich hierbij aangesloten (Ikea, H&M, C&A, Hema). Maar hoe duurzaam is dit? Met een verborgen camera volgen de Franse journalisten het spoor van de katoen uit Oezbekistan, via kledingfabrieken in Bangladesh, tot in de winkels hier.

De redactie van TVGiDS.tv werkt de inhoud van de actualiteitenprogramma's meerdere keren per dag bij. Zo ben je altijd op de hoogte van de onderwerpen en gasten.

Zembla: o.a. het prijskaartje van katoen op tv

Onderzoek winkels journalisten bangladesh documentaire camera dwangarbeid productie televisie zembla kledingfabrieken duurzaam logo boycot verborgen camera verborgen jaarlijks spoor oezbekistan seizoen deze.