Bekijk de uitzending van Zembla: ouders zorgintensieve kinderen in problemen terug

Do 17 september 2020 | 20:30 Zembla: ouders zorgintensieve kinderen in problemen

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Zembla: ouders zorgintensieve kinderen in problemen gemist? Bekijk hier naar Zembla: ouders zorgintensieve kinderen in problemen gemist.

Zembla: ouders zorgintensieve kinderen in problemen

Datum
Do 17 september 2020
Tijd
20:30 tot 21:05
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Acteurs
Nikki van der Westen
Officiële Twitter
@ZEMBLA
Deel-url
gids.tv/25063954

Meer dan de helft van de ouders met een 'zorgintensief' kind krijgt een burn-out. Ruim veertig procent ervaart relatieproblemen. Zembla onderzoekt: hoe komt het dat deze ouders niet goed geholpen worden?

Zorgintensieve kinderen en hun ouders hebben vanwege een handicap, stoornis of ziekte veel ondersteuning nodig. Volgens de Jeugdwet moeten gemeentes die hulp bieden. Maar veel ouders weten niet eens op welke ondersteuning ze recht hebben. Of ze raken verloren in het oerwoud van loketten en regelingen.

Neem Peter en Esther. Hun dochter Indy (5) heeft een zeldzame chromosoomafwijking, die zorgt voor epilepsie, ADHD, autisme en een ontwikkelingsachterstand. Ze geven keer op keer bij de gemeente aan dat ze op hun tandvlees lopen en meer hulp nodig hebben. Omdat het te lang duurt voordat die ondersteuning er is, komt Indy 2,5 week in de noodopvang terecht.

Zembla: ouders zorgintensieve kinderen in problemen op tv

.