Bekijk de uitzending van X-Men terug

Za 15 juni 2019 | 23:45 X-Men IMDb: 7.4

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van X-Men gemist? Bekijk hier naar X-Men gemist.

X-Men

X-Men
Datum
Za 15 juni 2019
Tijd
23:45 tot 01:30
Zender
Film1 Premiere
IMDb
7.4
Genre
Actie
Jaar
2000
Regisseur
Bryan Singer
Acteurs
Bruce Davison, Hugh Jackman, Patrick Stewart, Rebecca Romijn, Halle Berry
Twitter hashtag
#xmen
Deel-url
gids.tv/22482230

Het jonge meisje Rogue komt er achter dat ze over een bovennatuurlijke gave beschikt. Na een verschrikkelijk ongeluk besluit ze van huis weg te lopen. Na een lange tocht komt ze in het hoge noorden Wolverine tegen die ook over bovennatuurlijke gaven beschikt. Samen gaan ze naar een school voor bovennatuurlijke mensen, waar Professor Xavier de jonge mensen opleidt om met hun krachten om te gaan. Dit komt goed van pas als de levensgevaarlijke Magneto het op de gehele mensheid heeft voorzien. Cyclops, Storm, Jean Grey en natuurlijk Wolverine trekken erop uit om Magneto tegen te houden.

Regisseur Bryan Singer brak midden jaren negentig door met 'The Usual Suspects'. Met 'X-Men' blies de filmmaker het superheldengenre nieuw leven in. Met een bescheiden budget en relatief onbekende acteurs wist Singer de film om te toveren in een waar kassucces. Ook het tweede deel uit 2003 was een groots succes. Voor deel drie bedankte Singer voor de eer. Hij richtte zich liever op die andere superheld, Superman. Terwijl Brett Ratner 'X-Men: The Last Stand' (2006) maakte, regisseerde Singer 'Superman Returns' (2006).

Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/x-men

X-Men op tv

Ongeluk school filmmaker budget film berry regisseur storm superman superheld toveren bryan xavier professor streamen halle halle berry hugh jackman rebecca romijn noorden meisje bryan singer wolverine deze.
X-Men - Trailer