Bekijk de uitzending van Wereldreis op Wielen terug

Ma 22 oktober 2018 | 21:30 Wereldreis op Wielen

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Wereldreis op Wielen gemist? Bekijk hier naar Wereldreis op Wielen gemist.

Wereldreis op Wielen

Datum
Ma 22 oktober 2018
Tijd
21:30 tot 22:30
Zender
SBS 6
Genre
Show
Jaar
2016
Twitter hashtag
#wereldreisopwielen
Deel-url
gids.tv/21155351

Voor het nieuwe programma Wereldreis op Wielen hebben twee gezinnen en twee duo's alles in Nederland achtergelaten, voor het avontuur van hun leven. Ze gaan een reis maken van 20.000 kilometer: in een karavaan kleine huisjes op wielen proberen ze om vanuit Canada het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika te bereiken. Al hun avonturen, uitdagingen en strubbelingen zijn vanaf vanavond elke maandag om 21:30 uur te zien op SBS6.

De karavaan van Wereldreis op Wielen bestaat uit een groep totaal verschillende reisliefhebbers. De families Wooning en Gerritsen (inclusief de kids, tussen de twee en tien jaar oud), het jonge koppel Sonny en Jaydi en de vriendinnen Lianne en Rinke krijgen elk een tiny house op wielen, een beperkt startbudget en de verplichting om als groep bij elkaar te blijven. We volgen ze, als ze met de beroemde Pan American Highway als uitgangspunt van Noord- naar Zuid-Amerika trekken.

De avonturiers moeten het onderling eens worden over de route. Is het startgeld op? Dan begint de echte uitdaging! Om door te kunnen reizen, moeten ze geld gaan verdienen. Hoe ze dat doen, mogen ze zelf weten. Zo overweegt de familie Wooning om onderweg op campings te gaan koken voor locals, wil de familie Gerritsen geld verdienen met het figureren in commercials en reclamecampagnes, iets wat ze thuis ook al deden. Sonny en Jaydi hopen dat hun Instagram-account voor inkomsten zorgt en Lianne en Rinke wachten af wat er op hun pad komt.

Lukt het de reizigers om een gezamenlijk plan te trekken en de reis van hun leven te maken? Ondanks alle gevaren, heimwee en tegenslagen? Ze ontdekken het ene land na het andere, zijn zo vrij als een vogel. Dat klinkt als een droom, maar is het ook echt de weg naar geluk?

Wereldreis op Wielen op tv

Nederland kandidaten canada zuid-amerika wereldreis vogel campings reizigers koken reizen inkomsten show uitdagingen route avontuur droom realityshow sbs6 wielen geld highway commercials koppel gerritsen gezinnen kids familie wachten reis seizoen aflevering 1 vriendinnen tien jaar thuis tiny house plan.