Bekijk de uitzending van Wereldrecord terug

Ma 15 april 2019 | 21:10 Wereldrecord

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Wereldrecord gemist? Bekijk hier naar Wereldrecord gemist.

Wereldrecord

Datum
Ma 15 april 2019
Tijd
21:10 tot 22:00
Zender
Canvas
Genre
Sportreportage
Jaar
2018
Presentatie
Maarten Vangramberen
Twitter hashtag
#wereldrecord
Deel-url
gids.tv/22094487

Aflevering 5 - Reportagereeks met Maarten Vangramberen.

Werelduurrecord (Bradley Wiggins).

7 juni 2015. Op de velodroom van Lee Valley Park in Londen fietst Bradley Wiggins 54,526 kilometer in één uur tijd en plaatst daarmee een nieuwe mijlpaal in de roemrijke geschiedenis van het werelduurrecord. In de hypermoderne windtunnel van de Technische Universiteit Eindhoven laat Maarten zich van zijn meest gestroomlijnde kant zien. Op de wielerpiste van Gent probeert hij één enkel rondje te rijden aan het tempo van Wiggins. Hij merkt al vlug dat hij daarvoor noch de snelheid noch de stuurmanskunst bezit. Bij professor Peter Hespel ontdekt Maarten dat iemand met de traptechniek van een Flandrien nooit het werelduurrecord zal breken. Ex-wereldrecordhouder Alex Dowsett vertelt waarom hij toch nog een kans ziet om binnenkort het werelduurrecord van Wiggins van de tabellen te rijden.

Wereldrecord op tv

Londen eindhoven gent alex dowsett bradley wiggins geschiedenis snelheid wereldrecord universiteit bradley technische universiteit eindhoven werelduurrecord valley professor wiggins tijd maarten enkel.