Bekijk de uitzending van Walk the Line terug

Vr 14 september 2018 | 21:20 Walk the Line IMDb: 7.9

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Walk the Line gemist? Bekijk hier naar Walk the Line gemist.

Walk the Line

Walk the Line
Datum
Vr 14 september 2018
Tijd
21:20 tot 23:35
Zender
Canvas
IMDb
7.9
Genre
Musical
Jaar
2005
Regisseur
James Mangold
Acteurs
Joaquin Phoenix, Reese Witherspoon, Ginnifer Goodwin, Robert Patrick, Dallas Roberts
Twitter hashtag
#walktheline
Deel-url
gids.tv/20933181

De muziek van Johnny Cash veranderde de wereld en de man groeide uit tot een waar icoon. Maar Cash werd niet geboren als countrylegende. Eerst plukte hij katoen, hij ging als verkoper van deur tot deur en hij zat bij de luchtmacht. Wanneer hij de Sun Studios in Memphis binnenstapt, verandert zijn leven voorgoed. Zijn unieke stem maakt van hem een ster. Hij tourt door Amerika met legendarische namen als Elvis Presley, Roy Orbison en Jerry Lee Lewis. Maar op het hoogtepunt van zijn roem, dreigt de ster ten onder te gaan aan zijn destructieve levensstijl en drugsverslaving.
De biografische muziekfilm 'Walk the Line' onderzoekt de vroege jaren van de rocklegende Johnny Cash, gespeeld door Joaquin Phoenix, en zijn liefdesrelatie met June Carter, een rol van Reese Witherspoon. De regie van 'Walk the Line' is in handen van James Mangold die in 1995 sterk debuteerde met 'Heavy' en daarna films maakte als 'Cop Land', 'Girl, Interrupted' en 'Identity'. Het script schreef Mangold samen met Gill Dennis, waarbij ze zich baseerden op twee boeken van Johnny Cash zelf. Reese Witherspoon sleepte voor de vertolking van June Carter een Oscar voor 'Beste Actrice' in de wacht. Zowel Phoenix als Witherspoon wonnen een Golden Globe en ook de film won een Golden Globe in de categorie Beste Musical of Komedie.

Walk the Line op tv

Amerika joaquin muziek film boeken zangeres luchtmacht phoenix musical dallas golden globe golden 1995 komedie 1954 johnny roberts cash verkoper jerry james zanger elvis presley joaquin phoenix reese witherspoon dennis namen carter icoon robert patrick ginnifer goodwin walk the line ster drama hoogtepunt.
Walk the Line - Trailer