Bekijk de uitzending van Waiting for the Sun terug

Di 16 januari 2018 | 23:15 Waiting for the Sun IMDb: 7.6

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Waiting for the Sun gemist? Bekijk hier naar Waiting for the Sun gemist.

Waiting for the Sun

Datum
Di 16 januari 2018
Tijd
23:15 tot 00:20
Zender
NPO 2
IMDb
7.6
Genre
Documentaire
Jaar
2016
Regisseur
Kaspar Astrup Schröder
Twitter hashtag
#waitingforthesun
Deel-url
gids.tv/19436812

In de documentaire Waiting for the sun belandt een vader uit een Chinees gezin in de dodencel. Zijn kinderen komen terecht in een weeshuis, Sun Village, waar ze onder de hoede van mevrouw Zhang voor zichzelf leren zorgen.

Wanneer hun vader ter dood is veroordeeld, worden drie Chinese broertjes en zusjes door hun familie in de steek gelaten. Niemand wil voor kinderen met zo’n schandelijke achtergrond zorgen. Niemand behalve mevrouw Zhang, een oudere voormalige gevangenisbewaakster die de afgelopen 25 jaar het weeshuis Sun Village heeft gerund voor kinderen van ouders die zijn veroordeeld of van ouders die zijn geëxecuteerd.

In China zitten er meer mensen in de dodencel dan waar ook ter wereld. De kinderen van de veroordeelden worden meestal aan hun lot overgelaten. Ze zijn gestigmatiseerd en leven op straat en als ze geluk hebben, belanden ze bij mevrouw Zhang.

De kinderen van mevrouw Zhang komen uit heel China en hebben verschillende achtergronden, maar wat hen bindt is verlangen naar hun ouders. Ook hebben ze ieder voor zich hun nieuwe vrienden nodig om de wereld waar ze in terecht zijn gekomen te begrijpen. Veel kinderen kunnen net hun veters strikken wanneer ze in Sun Village terecht komen. Noodgedwongen groeien ze snel op en leren ze voor zich zelf te zorgen.

Regisseur Kaspar Astrup Schröder volgt twee jaar lang het leven van een groepje kinderen in het tehuis van Oma Zhang en laat de emoties zien van enkele van de belangrijkste en bepalende momenten in het leven van deze kinderen.

Waiting for the Sun op tv

China chinees documentaire broertjes regisseur chinese gezin groeien weeshuis dodencel 25 jaar zhang emoties schroder village kinderen dood ouders vader geluk familie straat.
Promo: Waiting for the Sun