Bekijk de uitzending van Waiting for Superman terug

Za 18 mei 2019 | 06:57 Waiting for Superman IMDb: 7.5

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Waiting for Superman gemist? Bekijk hier naar Waiting for Superman gemist.

Waiting for Superman

Waiting for Superman
Datum
Za 18 mei 2019
Tijd
06:57 tot 08:59
Zender
RTL 4
IMDb
7.5
Genre
Documentairefilm
Jaar
2010
Regisseur
Davis Guggenheim
Acteurs
Charles Adam, Charles Adams, Jonathan Alter, Robert Balfanz, Harriet Ball
Twitter hashtag
#waitingforsuperman
Deel-url
gids.tv/22269596

Documentairefilm waarin veelbelovende kinderen worden gevolgd in het onderwijssysteem. Openbare scholen huisvesten het merendeel van de Amerikaanse kinderen. Doordat rijke mensen hun kinderen naar dure privéscholen sturen, ontstaat er een toenemende tweedeling die ervoor zorgt dat minder bedeelde kinderen bijna onmogelijk op de universiteit terecht kunnen komen.

Zogenaamde 'charter schools' zijn succesvolle openbare scholen in probleemwijken, waar kinderen intensief worden begeleid en worden klaargestoomd voor de universiteit. Probleem is echter dat die succesvolle charter schools zo populair zijn, dat ze kampen met een overschot aan aanmeldingen. De Amerikaanse wet schrijft voor dat een loting dan de oplossing dient te bieden. De kinderen die worden gevolgd nemen deel aan een deze loting, die bepalend is voor hun toekomst.

Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/waiting-for-superman

Waiting for Superman op tv

Scholen film charles kampen superman universiteit probleemwijken oplossing loting overschot onmogelijk streamen ball harriet kinderen davis adam waiting for superman probleem populair deze.
Waiting for Superman - Trailer