Bekijk de uitzending van Vranckx terug

Za 16 maart 2019 | 20:10 Vranckx

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Vranckx gemist? Bekijk hier naar Vranckx gemist.

Vranckx

Datum
Za 16 maart 2019
Tijd
20:10 tot 20:35
Zender
Canvas
Genre
Reportage
Jaar
2019
Presentatie
Rudi Vranckx
Twitter hashtag
#vranckx
Officiële Twitter
@VranckxTV
Deel-url
gids.tv/21931263

In Vranckx is vanavond een reportage te zien over Ar-Raqqa, in het noorden van Syrië, dat in 2014 door de jihadistische terreurbeweging IS werd uitgeroepen tot hoofdstad van het kalifaat.

Het is dan ook een grote symbolische overwinning tegen terreur wanneer strijders van het SDF - de Syrian Democratic Forces - de stad op 20 oktober 2017 opnieuw bevrijden. Om de weg vrij te maken voor deze Koerdisch-Arabische alliantie, wordt de stad 4 maanden lang gebombardeerd door een internationale coalitie onder leiding van de VS. Ook België maakt daar deel van uit. Bij de bombardementen vallen volgens monitoringgroep Airwars meer dan 1400 burgerdoden.

Journalist Roel Nollet en Midden-Oostenkenner Willem Staes reizen naar Raqqa om vast te leggen wat de gevolgen zijn voor de bevolking en hoe groot de uitdagingen zijn voor lokale organisaties.

Vranckx op tv

Bombardementen belgië terreur coalitie overwinning 1400 strijders bevolking bevrijden burgerdoden journalist reizen terreurbeweging kalifaat uitdagingen internationale coalitie rudi vranckx terreurbeweging is raqqa noorden reportage leiding stad vast hoofdstad vranckx internationale lang deze.