Bekijk de uitzending van VPRO Zomergasten terug

Zo 1 september 2019 | 20:15 VPRO Zomergasten

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van VPRO Zomergasten gemist? Bekijk hier naar VPRO Zomergasten gemist.

VPRO Zomergasten

Datum
Zo 1 september 2019
Tijd
20:15 tot 23:25
Zender
NPO 2
Genre
Praatprogramma
Jaar
2019
Presentatie
Janine Abbring
Twitter hashtag
#ZG17
Officiële Twitter
@zomergasten
Uitzending gemist
VPRO Zomergasten gemist
Deel-url
gids.tv/22834788

In de laatste aflevering van Zomergasten 2019 is toneel- en operaregisseur Ivo van Hove te gast.

Passie
Hij toont in zijn Zomergastenavond fragmenten waarin Nederland op zijn best is, waarin mensen zich volledig overgeven aan hun passie, maar daar ook in falen. En hij laat de tekenfilm zien waardoor hij de kracht van kunst doorvoelde en voor altijd begreep.

Theaters
De producties van Van Hove zijn te zien in theaters over de hele wereld. In februari 2020 is zijn vertolking van de musical 'West Side Story' te zien op Broadway in New York. Recensenten zien in zijn werk een hang naar mysterie en een mededogen voor de onvolmaaktheid van menselijke relaties.

David Bowie
In 2015 werkte Van Hove met zanger David Bowie aan de muziektheatervoorstelling 'Lazarus', door Bowie gezien als het slotstuk van zijn leven. Een maand na de première overleed David Bowie.

VPRO Zomergasten op tv

Kunst nederland bekende nederlanders new york broadway david bowie fragmenten zomergasten musical mysterie tekenfilm première relaties falen ivo van hove bowie zanger janine abbring vpro gesprek 2019 2020 passie.