Bekijk de uitzending van Zomergasten: Maxim Februari terug

Zo 18 augustus 2019 | 20:15 Zomergasten: Maxim Februari

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Zomergasten: Maxim Februari gemist? Bekijk hier naar Zomergasten: Maxim Februari gemist.

Zomergasten: Maxim Februari

Zomergasten: Maxim Februari
Datum
Zo 18 augustus 2019
Tijd
20:15 tot 23:25
Zender
NPO 2
Genre
Praatprogramma
Jaar
2019
Presentatie
Janine Abbring
Twitter hashtag
#ZG17
Officiële Twitter
@zomergasten
Uitzending gemist
Zomergasten: Maxim Februari gemist
Deel-url
gids.tv/22761607

In de vierde aflevering van Zomergasten is schrijver, columnist, jurist en filosoof Maxim Februari te gast.

Columnist
Februari is bekend als succesvol romanschrijver en is sinds 2010 als columnist verbonden aan NRC Handelsblad. Vorig jaar won Februari de J.L. Heldringprijs voor de beste journalistieke columnist van 2018.

Studies
Maxim Februari groeide op in Utrecht, studeerde kunstgeschiedenis, filosofie en rechten aan de Universiteit Utrecht, en promoveerde in de filosofie.

Data
In zijn columns schrijft Februari met grote regelmaat over de claim van bedrijven en overheden dat ze het leven volmaakt in de greep kunnen krijgen met data. We leven in tijden van 'dataverering', zegt Februari daarover.

Transitie
Naast zijn werk als columnist geeft hij advies over ethiek en veiligheid. In 2012 maakte hij bekend in transitie te zijn. Over het thema transseksualiteit publiceerde Februari het boek 'De maakbare man'.

Zomergasten: Maxim Februari op tv

Utrecht veiligheid advies nrc handelsblad columnist ethiek schrijver universiteit succesvol zomergasten claim studies universiteit utrecht thema jurist boek janine abbring maxim transitie vpro tijd data rechten.