Bekijk de uitzending van VPRO Zomergasten terug

Zo 4 augustus 2019 | 20:15 VPRO Zomergasten

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van VPRO Zomergasten gemist? Bekijk hier naar VPRO Zomergasten gemist.

VPRO Zomergasten

Datum
Zo 4 augustus 2019
Tijd
20:15 tot 23:25
Zender
NPO 2
Genre
Praatprogramma
Jaar
2019
Presentatie
Janine Abbring
Twitter hashtag
#ZG17
Officiële Twitter
@zomergasten
Uitzending gemist
VPRO Zomergasten gemist
Deel-url
gids.tv/22687116

In de tweede aflevering van Zomergasten is Hanna Bervoets te gast.

Verhalen
De fragmenten van schrijver en essayist Hanna Bervoets draaien om de verhalen die we onszelf en elkaar vertellen om met onszelf en elkaar te kunnen leven.

Vragen
Hoe maken we onszelf wijs dat we een goed mens zijn, ook wanneer we verkeerde beslissingen nemen? Hoe worden onze ideeën over zaken als liefde, authenticiteit en zingeving beïnvloed door de cultuur en gemeenschap waarin we leven? En welke verhalen vertellen we onszelf om overeind te blijven bij rouw, verlies of verdriet?

Kracht
Het zijn vragen die Bervoets al jaren bezighouden, misschien wel de kern van haar werk vormen. Maar: in de kracht van verhalen schuilt ook hun destructieve potentie.

Over Zomergasten
Zomergasten is een interviewprogramma waarin bekende Nederlanders met een verhaal hun favoriete kijkavond samenstellen en de fragmenten van hun keuze toelichten in een goed gesprek.

VPRO Zomergasten op tv

Bekende nederlanders liefde cultuur schrijver fragmenten zomergasten beslissingen rouw janine abbring vragen vpro gesprek verlies zaken gemeenschap.