Bekijk de uitzending van VPRO Zomergasten terug

Zo 26 juli 2015 | 20:15 VPRO Zomergasten

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van VPRO Zomergasten gemist? Bekijk hier naar VPRO Zomergasten gemist.

VPRO Zomergasten

Datum
Zo 26 juli 2015
Tijd
20:15 tot 23:20
Zender
NPO 2
Genre
Praatprogramma
Jaar
2015
Presentatie
Wilfried de Jong
Twitter hashtag
#ZG15
Officiële Twitter
@zomergasten
Uitzending gemist
VPRO Zomergasten gemist
Deel-url
gids.tv/13773349

Vanaf vanavond presenteert Wilfried de Jong voor het derde opeenvolgende jaar VPRO Zomergasten. Dit jaar ontvangt hij de volgende zes gasten: Ahmed Aboutaleb, ?Peter Buwalda, Simone van Saarloos, ?Adriaan Geuze, Annejet van der Zijl en Damiaan Denys.

De eerste gast, Ahmed Aboutaleb (Beni Sidel/ Marokko,1961), is burgemeester van Rotterdam. 'Het belooft een avond te worden met een Aboutaleb die de kijker nog niet kent', verzekert Aboutaleb die op vijftienjarige leeftijd met zijn ouders naar Nederland kwam. Via een carrière in de journalistiek belandde hij in de politiek; eerst als woordvoerder van Hedy d’Ancona (Volksgezondheid, Welzijn en Cultuur), daarna als staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en wethouder in Amsterdam.

Zijn recente uitspraak gericht aan Nederlandse terroristen na de aanslag op Charlie Hebdo in Parijs, ‘rot toch op als je het hier niet ziet zitten’, haalde de wereldpers. Het trok ook de aandacht van het Witte Huis in Washington, dat hem onlangs uitnodigde voor een internationale conferentie over de aanpak van radicalisering en gewelddadig extremisme.

VPRO Zomergasten op tv

Amsterdam aanslag rotterdam staatssecretaris marokko parijs washington werkgelegenheid sociale zaken nederland wethouder uitspraak radicalisering ahmed aboutaleb witte huis burgemeester terroristen conferentie zomergasten aboutaleb extremisme gewelddadig hebdo journalistiek kijker charlie hebdo ahmed woordvoerder annejet van der zijl wilfried de jong ouders de aanslag.
Zomergasten 2015 - Ahmed Aboutaleb