Bekijk de uitzending van Voor de vorm terug

Do 18 oktober 2018 | 21:25 Voor de vorm

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Voor de vorm gemist? Bekijk hier naar Voor de vorm gemist.

Voor de vorm

Datum
Do 18 oktober 2018
Tijd
21:25 tot 22:00
Zender
NPO 2
Genre
Kunst- of cultuurreportage
Jaar
2018
Presentatie
Christien Meindertsma
Twitter hashtag
#voordevorm
Deel-url
gids.tv/21131418

Iedere dag drinken we uit een glas, trekken we onze sneakers aan, zitten we op de wc en stappen we op de fiets. Voor ons alledaagse voorwerpen die we als vanzelfsprekend gebruiken. Ontwerpster Christien Meindertsma vindt niets vanzelfsprekend.

In het nieuwe NTR-programma Voor de Vorm zoekt zij uit waarom het wijnglas, de fiets, de bh, de kamerplant, de bril, de mobiele telefoon, de wc-pot en de sneaker de vorm hebben die ze hebben. Door opnieuw naar deze gebruiksvoorwerpen te kijken, stuit zij op bijzondere verrassingen. De ontwikkeling van deze voorwerpen heeft namelijk láng niet altijd een voor de hand liggend verloop.

Voor de vorm is vanaf vanavond elke donderdag om 21:25 uur te zien op NPO 2.

Meindertsma duikt in de eerste aflevering in de geschiedenis van het wijnglas. Ze komt er op het Italiaanse eiland Murano achter dat de steel van het wijnglas in eerste instantie geen gebruiksfunctie had en ooit is voortgekomen uit de strijd van de lokale glasblazers om de beste te zijn. De toekomst van het wijnglas lijkt al net zo verrassend als het verleden.

Voor de vorm op tv

Bril ontwerpster telefoon glas fiets geschiedenis mobiele telefoon eerste aflevering vormgeving sneakers eiland drinken seizoen aflevering 1 kijken geen.