Bekijk de uitzending van Voor de rechter terug

Di 17 april 2018 | 21:32 Voor de rechter

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Voor de rechter gemist? Bekijk hier naar Voor de rechter gemist.

Voor de rechter

Datum
Di 17 april 2018
Tijd
21:32 tot 22:32
Zender
RTL 5
Genre
Realityreeks
Twitter hashtag
#voorderechter
Deel-url
gids.tv/20028480

Bij rechtszaken zijn de belangen altijd groot. Of het nu gaat om de verdachte, het slachtoffer of om een burger die zijn recht wil halen; binnen de muren van de rechtbank staat van alles op het spel. In het nieuwe programma Voor de Rechter openen verschillende rechtbanken in Nederland hun deuren en worden de confrontaties tussen rechter en burger op camera vastgelegd. Hoe dit alles eraan toe gaat is vanaf vanavond wekelijks op dinsdag om 21:30 uur te zien op RTL 5.

De eerste aflevering draait onder andere om het doden van een stinkdier. De man die de dood van het beestje op zijn geweten heeft, probeert de rechter ervan te overtuigen dat hij een dierenvriend is en geen beul. Maar kan de rechter zich vinden in zijn lugubere verhaal?

Een jonge man staat voor de rechter omdat hij wordt beschuldigd van mishandeling en verboden wapenbezit. De rechter klappert met haar oren, als hij zegt het levensgevaarlijke spul te kopen voor de legerkamer van zijn zoontje en dat hij zijn vriendin geslagen heeft, omdat hij wil dat zij gelukkig is. De zaak krijgt een andere wending als zijn advocaat zich vlak voor de zitting terugtrekt, hijzelf besluit de zaak zonder raadsman door te laten gaan en vervolgens de rechter zo weet te irriteren dat zij de zaal verlaat.

De personen die vrijwillig dan wel onvrijwillig oog in oog met de rechter staan, horen direct de uitspraak. Sommigen verlaten de zaal oplucht, de ander witheet.

Voor de rechter op tv

Mishandeling verdachte rechtbank nederland uitspraak advocaat rechter camera burgers oren slachtoffer vrijwillig eerste aflevering confrontaties burger beul wapenbezit irriteren stinkdier rechtbanken zitting dood rechtszaken seizoen aflevering 1.