Bekijk de uitzending van Volle Zalen terug

Di 3 december 2019 | 20:25 Volle Zalen

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Volle Zalen gemist? Bekijk hier naar Volle Zalen gemist.

Volle Zalen

Datum
Di 3 december 2019
Tijd
20:25 tot 21:10
Zender
NPO 2
Genre
Cultuurmagazine
Jaar
2019
Presentatie
Cornald Maas
Twitter hashtag
#vollezalen
Uitzending gemist
Volle Zalen gemist
Deel-url
gids.tv/23362087

In deze aflevering van Volle Zalen volgt Cornald Maas Freek de Jonge en zijn vrouw Hella. Freek werd dit jaar 75 en is nog met allerlei projecten bezig.

Carré
Cornald Maas ontmoet ze in de coulissen van Koninklijk Theater Carré, waar Freek vlak daarvoor hoogtepunten uit zijn oeuvre heeft gebracht.

Populariteit
Wat voor relatie heeft hij na 50 jaar met het publiek? "Ik zal nooit een populariteit bereiken van Toon, André van Duin of Youp", zegt Freek. Maar daar is het de cabaretier naar eigen zeggen ook niet om te doen.

Drammer
Zijn mond houden in het publieke domein zal hij niet, ook al bevestigt hij daarmee z'n imago van 'drammer'. De Jonge: "Het is geen houding van me, maar een diepgevoelde behoefte. Zo ben ik."

Kwetsbaarder
Hella de Jonge is verantwoordelijk voor kostuums, licht en vormgeving van Freeks shows. Als partner is ze ook zijn anker. "Ik ga altijd in de auto met hem mee naar een optreden, hij heeft me wel nodig", vertelt ze. Is Freek kwetsbaarder geworden op deze leeftijd? "Hij heeft de deur opengezet voor emoties. Dat heeft zeker te maken met het ouder worden."

Volle Zalen op tv

.