Bekijk de uitzending van Vol Koren - De Mozart van St. Petersburg terug

Do 3 januari 2019 | 18:30 Vol Koren - De Mozart van St. Petersburg

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Vol Koren - De Mozart van St. Petersburg gemist? Bekijk hier naar Vol Koren - De Mozart van St. Petersburg gemist.

Vol Koren - De Mozart van St. Petersburg

Datum
Do 3 januari 2019
Tijd
18:30 tot 19:15
Zender
Brava
Genre
Muziekprogramma
Deel-url
gids.tv/21628891

Vol Koren richt wekelijks het voetlicht op de Nederlandse koorwereld. In deze aflevering neemt het Nederlands Kamerkoor ons mee naar Oekraïne en Rusland.

In Oekraïne heeft de klassieke muziek lange tijd geen eigen ontwikkeling gekend en bleef behoudend. In Rusland haalden vooruitstrevende heersers als Peter de Grote en Catharina de Grote Italiaanse, Franse en Duitse kunstenaars naar het hof, bijvoorbeeld de componisten Baldassare Galuppi (1706-1785) en Giuseppe Sarti (1729-1802), beiden net iets jonger dan Bach.

Galuppi en Sarti werden wel als de vertegenwoordigers van de "Russische barok" beschouwd. Maar het was juist Oekraïene waar de meest boeiende muziek vandaan kwam.

De Oekraïense componisten Bortnjanski en Berezovski, tijdgenoten van Mozart, werden door hun muziek beïnvloed en wisten aan hun muziek in klassieke stijl iets volstrekt eigens toe te voegen. Geniet van het Nederlands Kamerkoor, live opgenomen in de Pieterskerk te Utrecht.

Vol Koren - De Mozart van St. Petersburg op tv

.