Bekijk de uitzending van Vive le vélo terug

Za 4 juli 2015 | 22:20 Vive le vélo

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Vive le vélo gemist? Bekijk hier naar Vive le vélo gemist.

Vive le vélo

Datum
Za 4 juli 2015
Tijd
22:20 tot 23:20
Zender
Eén
Genre
Sportpraatprogramma
Jaar
2015
Presentatie
Karl Vannieuwkerke, Lieven Van Gils
Twitter hashtag
#vivelevelo
Officiële Twitter
@Vannieuwkerke
Deel-url
gids.tv/13636525

Never change a winning team: Het latenight Tour de France-programma Vive le vélo is weer goed voor drie weken wielerfeest met Karl Vannieuwkerke en Lieven Van Gils. Ze doen dat vanop de mooiste plekjes die onze Frankrijk te bieden heeeft. Lieven Van Gils interviewt telkens een opmerkelijk figuur van de afgelopen Tourdag.

Dagelijkse zitten er interessante gasten aan tafel. Vandaag zijn dat oud-wielrenster Leontien van Moorsel en NRC Handelsblad hoofdredacteur Peter Vandermeersch.

Het gezelschap van Karl bestaat verder uit een mix van gasten, waaronder:

-Tom Boonen
-Eddy Planckaert
-Robbie McEwen
-Zouzou Ben Chikha
-Lindsey De Grande
-Ben Crabbé
-Tom Waes

Op het einde van de uitzending draait een van de gasten aan het wiel met rugnummers op de tafel en de volgende ochtend bezoekt Lieven Van Gils le dossard van de dag.

In de rubriek Touristique heeft het programma oog voor de bekende en minder bekende parels waar de Tourkaravaan voorbijtrekt. Sammy Neyrinck nestelt zich in het zog van de Tour om iedere dag een mooie reportage af te leveren.

Ook dit jaar steunt Vive le vélo een goed doel. De tafel van Lieven Van Gils wordt elke avond gesigneerd door de hoofdrolspelers van de Ronde van Frankrijk. Die tafel en de gesigneerde wielershirts van de renners kan je winnen door te sms’en. De opbrengst gaat naar Kom op tegen kanker.

Vive le vélo op tv

.