Bekijk de uitzending van Vermist terug

Vr 27 mei 2011 | 21:35 Vermist

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Vermist gemist? Bekijk hier naar Vermist gemist.

Vermist

Datum
Vr 27 mei 2011
Tijd
21:35 tot 22:30
Zender
NPO 1
Presentatie
Jaap Jongbloed
Twitter hashtag
#vermist
Officiële Twitter
@vermist
Kijkwijzer
Uitzending gemist
Vermist gemist
Deel-url
gids.tv/5682504

Vandaag start het TROS-programma ’Vermist’ met de actie ’poppetjes uit de krant’. De actie heeft als doel om achterblijvers van langvermisten te steunen door het rijgen van een wereldwijde ketting van krantenpoppetjes. Acht langvermisten staan symbool voor de krantenpoppetjes.

Voor veel krantenlezers zijn vermisten gewoon maar poppetjes uit de krant, een bericht tussen het nieuws en de advertenties, maar hopelijk gaat de actie tips en erkenning opleveren voor de achterblijvers.

Andra, de zus van de vermiste Amsterdammer Lex van Cittert, wordt heen en weer geslingerd tussen hoop en wanhoop: ’Zolang je niets hoort, is hij nog ergens.

Stel dat hij op een dag bij me aanbelt en zegt: ’He zusje, hier ben ik. Ik zal heel blij zijn en hem daarna een klap in zijn gezicht geven.’

Corrie en Adrie, de ouders van de vermiste Tanja Groen uit Schagen hopen dat de actie de herinnering aan Tanja levend houdt. ’Sommige mensen zeggen ’die vind je nooit levend terug’ maar je weet het niet... nou ja, de dader weet het.’

In ’Vermist’: hartverscheurende verhalen van achterblijvers.

Verder in ’Vermist’:

Groot is de schok bij de familie van de door ’Vermist’ gezochte Nadia Toujani. Deze week is via vingerafdrukken vastgesteld dat Nadia het zogenaamde ’Lage Vaart meisje’ is. Daarmee is de in 1992 bij Lelystad gevonden dode vrouw eindelijk geidentificeerd.

Anderhalf jaar geleden riep haar 22-jarige dochter Yasmin onze hulp in: ’Ik heb mijn moeder nooit gekend. Die is weggegaan toen ik 2 jaar oud was. Ze is gewoon op ’n dag niet thuis gekomen.’

Als kind kwam Nadia Toujani met haar ouders en zus vanuit Marokko naar Belgie. Ze trouwde met Eric en kreeg een dochter die ze in 1990 achterliet. Nadia’s zus Imane weet dat Nadia in het Rotterdamse drugsmilieu belandde:

’In 1997 vertelde de politie in Rotterdam ons dat Nadia bij hen bekend was. Ze woonde met een Surinaamse man in de rosse buurt. Ze was aangehouden en het land uitgezet.’

Op het opgegeven adres heeft Nadia inderdaad gewoond maar ze is er sinds begin jaren negentig niet meer gezien. De familie zit met vragen: ’Wat is er gebeurd? Wie heeft haar iets aangedaan?’ In ’Vermist’ een oproep voor mensen die Nadia kenden.

Vermist op tv

Rotterdam politie oproep marokko dader vrouw lelystad groen erkenning advertenties vermisten dochter ketting corrie dode vrouw tanja groen levend geidentificeerd symbool vermist dode krant start nadia jaap jongbloed vingerafdrukken schagen moeder ouders aangehouden yasmin zusje familie.