Bekijk de uitzending van Vermist terug

Vr 1 november 2013 | 21:30 Vermist

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Vermist gemist? Bekijk hier naar Vermist gemist.

Vermist

Datum
Vr 1 november 2013
Tijd
21:30 tot 22:30
Zender
NPO 1
Presentatie
Jaap Jongbloed
Twitter hashtag
#vermist
Officiële Twitter
@vermist
Kijkwijzer
Uitzending gemist
Vermist gemist
Deel-url
gids.tv/10051746

Pas na het overlijden van zijn adoptieouders besluit Peter Paul te gaan zoeken naar zijn biologische moeder. Tot zijn ontsteltenis ontdekt hij dat ze als 15-jarig meisje zwanger raakte en de baby direct na de geboorte afstond. ’Daar krijg ik kippenvel van. Wat moet ze doorgemaakt hebben?’ vraagt Peter Paul zich af, ’Ik zou haar willen zeggen dat ze het goed heeft gedaan, dat ik trots op haar ben’.

VERMIST spoort Peter Pauls moeder Joke op die emotioneel reageert. ’Ik was in 1971 nog een kind. Die zwangerschap, de bevalling, heb ik uit mijn hoofd gezet alsof het nooit is gebeurd’. Ik heb er met niemand ooit over gepraat. Ook mijn man en kinderen weten niet dat ik als tiener beviel. Dat ga ik ze nu vertellen want ik wil Peter Paul in mijn leven. Nu kan ik mijn baby, als 42-jarige man, in mijn hart sluiten’. In VERMIST van vrijdag 1 november ontmoet Joke haar zoon en vertelt ze haar gezin over Peter Paul.

-Colombiaans kind van vuilnisbelt geplukt

Vivianne is op de grootste vuilnisbelt van Colombia geboren waar haar moeder in een hutje woonde en afval sorteerde. Toen Vivianne een jaar of vijf was, werd ze door de politie, verlaten en zwaar verwaarloosd, aangetroffen en weggehaald. Vivianne groeide op in Nederland en heeft inmiddels zelf een zoontje: ’Ik wil weten wie mijn moeder is. Voor mijn kind maar ook voor mezelf, omdat ik haar mis’. In VERMIST een zoektocht tussen de vuilnishopen.

-Wie is de onbekende man die zich in 2004 verhing?

Met deze vraag kampt het rechercheteam in Enschede. In de zomer van 2004 werd het lichaam van een onbekende man gevonden die drie maanden in een boom had gehangen, De zogenaamde ’Westervalman’ is onlangs opgegraven om aan de hand van de schedel een gezichtsrecontructie te maken. Twee fanatieke politiemannen proberen via VERMIST de identiteit te achterhalen

Vermist op tv

Tiener politie nederland zoektocht enschede zomer colombia zwanger geboorte zwangerschap bevalling gezin overlijden afval lichaam schedel vuilnisbelt 2004 identiteit emotioneel biologische opgegraven vermist baby kinderen hoofd jaap jongbloed moeder hart meisje.