Bekijk de uitzending van Verdi - Nabucco terug

Zo 9 februari 2020 | 20:30 Verdi - Nabucco

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Verdi - Nabucco gemist? Bekijk hier naar Verdi - Nabucco gemist.

Verdi - Nabucco

Datum
Zo 9 februari 2020
Tijd
20:30 tot 22:50
Zender
Brava
Genre
Verdi - Nabucco
Deel-url
gids.tv/23775670

Daniel Oren dirigeert het orkest van de Arena di Verona in een prachtige uitvoering van Giuseppe Verdi’s Nabucco. Het was de derde opera die de componist voltooide, maar het zou zijn eerste grote succes betekenen.

Nabucco werd voor het eerst uitgevoerd in La Scala te Milaan in 1842, toentertijd het epicentrum van de Risorgimento (“herrijzenis”) en tevens hoofdstad van het Italiaanse nationalisme, waar voorstanders van de Italiaanse onafhankelijkheid hun stem lieten horen. Het bekende ‘slavenkoor’ in de derde akte, waar Joodse ballingen hun verloren land betreuren, resoneert direct met de Italiaanse nationalisten en is sindsdien tot symbool verworden van de Italiaanse nationaliteit.

De in Israël geboren dirigent Daniel Oren is een ware kenner op het gebied van Verdi’s muziek en een graag geziene gast in de Arena di Verona. Deze uitvoering is opgenomen in 2017. Solisten zijn onder anderen George Gagnidze, Susanna Branchini, Nino Surguladze, Rubens Pelizzari en Stanislav Trofimov.

Verdi - Nabucco op tv

.