Bekijk de uitzending van Verborgen verleden terug

Za 12 januari 2013 | 20:15 Verborgen verleden

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Verborgen verleden gemist? Bekijk hier naar Verborgen verleden gemist.

Verborgen verleden

Datum
Za 12 januari 2013
Tijd
20:15 tot 21:05
Zender
NPO 2
Twitter hashtag
#VerborgenVerleden
Kijkwijzer
Uitzending gemist
Verborgen verleden gemist
Deel-url
gids.tv/8614663

De succesvolle NTR-serie Verborgen verleden keert terug. Met acht nieuwe programma's van drie kwartier waarin prominente Nederlanders op zoek gaan naar hun familiegeschiedenis. Met een koffer, een paspoort en een notitieboekje, maar zonder enig benul van wat de reis gaat opleveren, vertrekken ze van huis. Nieuwsgierig naar wat het verleden hen zal brengen. Ze ontmoeten familieleden, duiken archieven in en ontdekken documenten, plaatsen en voorwerpen die ooit voor hun voorouders van belang waren. En die ontdekkingen zeggen vaak ook iets bijzonders over de hoofdpersoon zelf.

Verborgen verleden laat de geschiedenis herleven met verrassende verhalen, ontnuchterende onthullingen en persoonlijke ervaringen.

Aflevering 1: Mart Smeets

Mart Smeets is de afgelopen veertig jaar hét gezicht van topsport op tv geworden. Daarnaast schrijft hij columns en boeken over sport en over zijn andere passies en heeft hij een wekelijks muziekprogramma op Radio 2.

In de eerste aflevering van Verborgen verleden van dit seizoen komt Mart veel te weten over zijn opa, met wie hij als jongen zo vaak na het eten ging wandelen in Arnhem en die hem zoveel heeft geleerd. Opa blijkt een groot stempel te hebben gedrukt op het politieke leven van vóór WO II. Maar diens vader, Marts overgrootvader, misschien nog wel meer en dat is allemaal nieuw voor hem.

Om meer te weten te komen over een andere interessante familietak, gaat Mart naar Frankrijk, om toch weer vlakbij zijn geboorteplaats Arnhem te eindigen. In een tamelijk beruchte buurt.

Verborgen verleden op tv

Frankrijk sport arnhem mart smeets archieven radio boeken geschiedenis koffer topsport wandelen duiken paspoort radio 2 familieleden eerste aflevering documenten programma's verborgen geboorteplaats belang smeets mart eten vader.