Bekijk de uitzending van Verborgen verleden terug

Za 10 maart 2012 | 20:15 Verborgen verleden

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Verborgen verleden gemist? Bekijk hier naar Verborgen verleden gemist.

Verborgen verleden

Datum
Za 10 maart 2012
Tijd
20:15 tot 21:10
Zender
NPO 2
Kijkwijzer
Uitzending gemist
Verborgen verleden gemist
Deel-url
gids.tv/7302906

De succesvolle NTR-serie Verborgen Verleden keert terug. Acht programma's van drie kwartier waarin prominente Nederlanders op zoek gaan naar hun familiegeschiedenis. Met verrassende verhalen, ontnuchterende onthullingen en de historische context van het leven van hun voorouders.

Aflevering 1: Joost Prinsen

Joost Prinsen is al vele jaren een bekende theater- en televisiepersoonlijkheid. Hij acteert, zingt, schrijft en presenteert. Bij een breed publiek is hij vooral bekend van televisieprogramma's als De Stratemakeropzeeshow, Het klokhuis en Met het mes op tafel.
In de eerste aflevering van Verborgen verleden van dit seizoen komt Joost Prinsen met een duidelijke vraag. Klopt het verhaal dat in de familie de ronde doet over een joodse vrouw die door een Nederlandse soldaat uit Polen zou zijn gehaald in de tijd van Napoleon? En als dat klopt, wat zou dat dan betekend hebben voor de rest van zijn katholieke, Brabantse familie? Op zoek naar de antwoorden maakt Joost een lange reis: van Nederland naar Polen en Wit-Rusland om uiteindelijk toch weer in Nederland te eindigen.

Aflevering 2: Peter van der Vorst
Aflevering 3: Jetty Mathurin
Aflevering 4: Cees Geel
Aflevering 5: Sophie Hilbrand
Aflevering 6: Bennie Jolink
Aflevering 7: Lenny Kuhr
Aflevering 8: Marc-Marie Huijbregts

Verborgen verleden op tv

.
Vanavond in Verborgen verleden