Bekijk de uitzending van Verborgen verleden terug

Ma 13 augustus 2018 | 19:30 Verborgen verleden

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Verborgen verleden gemist? Bekijk hier naar Verborgen verleden gemist.

Verborgen verleden

Datum
Ma 13 augustus 2018
Tijd
19:30 tot 20:25
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Jaar
2016
Twitter hashtag
#VerborgenVerleden
Uitzending gemist
Verborgen verleden gemist
Deel-url
gids.tv/20746715

Vanaf vanavond herhaalt NPO 2 seizoen 6 van de documentairereeks Verborgen Verleden, waarin bekende Nederlanders op zoek gaan naar hun familiegeschiedenis. Met vanavond: Tom Egbers.

Tom Egbers is presentator, journalist en schrijver en is vooral bekend als gezicht van 'NOS Studio Sport'. Tom wil alles weten over de voorouders van zijn moeder, die in Engeland is geboren. Klopt het bijvoorbeeld dat haar vader RAF-piloot bij de Engelse luchtmacht was tijdens de Eerste Wereldoorlog?

Heeft hij ook in de vreselijke loopgraven in Vlaanderen of Noord-Frankrijk gevochten? Tom gaat op onderzoek bij zijn Engelse familie en in Britse archieven en ontdekt het ware verhaal.

Hij komt er ook achter of het waar is dat zijn familie afstamt van naar Engeland geëmigreerde Ieren. Tijdens zijn reis ontdekt hij dat zijn voorouders een totaal ander leven hebben geleid dan hijzelf, maar hij herkent sommige van hun karaktereigenschappen wel degelijk in zichzelf.

Verborgen verleden op tv

Onderzoek engeland tom egbers bekende nederlanders documentaire presentator archieven luchtmacht schrijver journalist vlaanderen loopgraven verborgen moeder vader familie verborgen verleden voorouders familiegeschiedenis gezicht reis seizoen aflevering 1 studio.