Bekijk de uitzending van Verborgen verleden terug

Vr 16 februari 2018 | 21:05 Verborgen verleden

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Verborgen verleden gemist? Bekijk hier naar Verborgen verleden gemist.

Verborgen verleden

Datum
Vr 16 februari 2018
Tijd
21:05 tot 22:00
Zender
NPO 2
Genre
Reportage
Jaar
2018
Presentatie
Gijs Scholten van Aschat
Twitter hashtag
#VerborgenVerleden
Uitzending gemist
Verborgen verleden gemist
Deel-url
gids.tv/19639882

In Verborgen Verleden gaat Armin van Buuren op zoek naar zijn familiegeschiedenis. De wereldberoemde dj en producer Armin van Buuren is benieuwd waar zijn naam vandaan komt en of hij uit een roemrijk geslacht stamt.

Hij heeft zich altijd afgevraagd of er een verwantschap is met Anna van Buren, de eerste vrouw van Willem van Oranje. Of komen zijn voorouders uit het Gelderse stadje Buren?

Bij het zoeken naar het antwoord op die vraag komt Armin ook nog meer te weten over zijn opa tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wat verder terug in de tijd komt hij een voorouder tegen die net als zijn vader medicijnen heeft gestudeerd. En evenveel moeite had om zijn tentamens te halen.

En zo komt Armin steeds dichter bij het antwoord op de vraag wat zijn achternaam Van Buuren nu precies te maken heeft met Buren en Van Buren.

Verborgen verleden op tv

Dichter tweede wereldoorlog medicijnen buren oranje vrouw bekende nederlanders armin van buuren wereldoorlog scholten verborgen gijs scholten van aschat reportage vader verborgen verleden voorouders familiegeschiedenis seizoen seizoen 8.