Bekijk de uitzending van Verborgen verleden terug

Za 1 april 2017 | 20:30 Verborgen verleden

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Verborgen verleden gemist? Bekijk hier naar Verborgen verleden gemist.

Verborgen verleden

Datum
Za 1 april 2017
Tijd
20:30 tot 21:20
Zender
NPO 2
Genre
Reportage
Jaar
2017
Presentatie
Gijs Scholten van Aschat
Twitter hashtag
#VerborgenVerleden
Uitzending gemist
Verborgen verleden gemist
Deel-url
gids.tv/17559754

Voor presentator en musicalproducent Albert Verlinde (zonder ‘n’!) is zijn familie vóór zijn grootouders één groot zwart gat. Dat is bij de meeste mensen zo. Albert grijpt de kans om meer over zijn voorouders te weten te komen met beide handen aan. Met hulp van archivarissen en historici uit voor hem onbekende plaatsen blijkt hij zijn voorouders heel ver terug te kunnen vinden. In Zeeland stuit hij op enkele grote verrassingen. Albert verneemt ook waar en wanneer de ‘n’ van zijn achternaam is weggevallen.

Maar de meest verbijsterende verhalen liggen veel dichterbij in de tijd. Albert ontdekt wat zijn vader en grootouders in Den Bosch tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt. Er is thuis nooit over gesproken. Het was te erg.


Dit is deel 3 van de nieuwe zesdelige reeks van de NTR-serie Verborgen verleden. Zes prominente Nederlanders proberen weer te achterhalen van welke voorouders zij afstammen en hoe die hebben geleefd. Waren ze arm of rijk, gewoon of bijzonder, goed of slecht? Hoe hebben ze geleefd en wat hebben ze nagelaten? Welke eigenschappen of karaktertrekken herkennen de hoofdpersonen in hun voorouders? Wat betekenen ze nu voor hen?

De hoofdpersonen zijn deze keer: Herman Finkers, Hanneke Groenteman, Albert Verlinde, Sacha de Boer, Jules Deelder en Arjen Lubach.

De zoektochten in Verborgen verleden leiden altijd weer tot verrassende verhalen en ontnuchterende onthullingen. Soms heel ver terug in het verleden, soms veel dichterbij. Er zijn brave burgers, arme sloebers, avonturiers, welgestelden, criminelen en zelfs staatshoofden onder de voorouders van de hoofdpersonen. Wie van wie afstamt, en wat dat met hen doet, is elke zaterdag te zien op NPO 2.

Verborgen verleden op tv

Tweede wereldoorlog leiden zeeland presentator sacha de boer wereldoorlog burgers den bosch rijk scholten criminelen albert verlinde staatshoofden verlinde verborgen groenteman hanneke groenteman arjen lubach jules deelder gijs scholten van aschat herman finkers zwart reportage vader brave familie.
Verborgen verleden met Albert Verlinde - za 1 april 20:25 - 21:10 NPO 2

Meer uitzendingen van Verborgen verleden