Bekijk de uitzending van Verborgen kustdorpen terug

Za 18 augustus 2018 | 19:05 Verborgen kustdorpen

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Verborgen kustdorpen gemist? Bekijk hier naar Verborgen kustdorpen gemist.

Verborgen kustdorpen

Datum
Za 18 augustus 2018
Tijd
19:05 tot 20:00
Zender
NPO 1
Genre
Documentaire
Jaar
2018
Twitter hashtag
#verborgenkustdorpen
Deel-url
gids.tv/20775241

Vanaf vanavond zendt Omroep MAX wekelijks het programma Verborgen kustdorpen uit om 19:00 uur op NPO 1. Penelope Keith gaat in dit programma op zoek naar de mooiste Engelse dorpen aan de kust.

In Verborgen kustdorpen bezoekt Britse actrice Penelope Keith een deel van Groot-Brittannië dat bepalend is voor het nationale karakter: de schitterende kusten. Ze gaat op zoek naar het warme hart van het dorpsleven achter de duinen. Van viskotters tot reddingsbrigades, van plezierjachten tot strandgangers: de zee als bron van vertier en gevaar. Penelope verdiept zich in de lokale nijverheid en in literatuur, geschiedenis en kunst.

Vanavond in aflevering 1: West Sussex & Isle of Wight. In Birdham bezoekt Penelope Keith Engelands oudste jachthaven, waar ze aan boord stapt bij Olympisch zeilkampioen Sarah Ayton. Op het eiland Wight bezoekt ze het huis van een negentiende-eeuwse vrouwelijke beroemdheid die tot voor kort anoniem op een bankbiljet stond.

Aan de rotsachtige zuidoostkust van het eiland speurt Penelope een verborgen parel op: Steephill Cove, waar ze een krabpasteitje krijgt voorgeschoteld. Ook bezoekt ze Bembridge en Bosham.

Verborgen kustdorpen op tv

Groot-brittannië kunst documentaire bankbiljet geschiedenis omroep actrice kust duinen literatuur dorpen verborgen jachthaven sussex parel eiland gevaar omroep max reddingsbrigades kusten hart keith nationale seizoen aflevering 1 wekelijks.
Promo: Verborgen kustdorpen