Bekijk de uitzending van Van A naar B terug

Wo 15 november 2017 | 20:35 Van A naar B

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Van A naar B gemist? Bekijk hier naar Van A naar B gemist.

Van A naar B

Datum
Wo 15 november 2017
Tijd
20:35 tot 21:25
Zender
NPO 1
Genre
Realityreeks
Jaar
2017
Presentatie
Daan Nieber, Katja Schuurman
Twitter hashtag
#vananaarb
Deel-url
gids.tv/19015891

In het tweede seizoen van het programma Van A naar B reizen Katja Schuurman en Daan Nieber met hun taxi’s van de Griekse hoofdstad Athene naar het Italiaanse Bologna, een reis door zeven landen. Het doel: passagiers oppikken en met hen zoveel mogelijk kilometers maken. Degene die de meeste kilometers rijdt mét passagiers, is de winnaar. Door de veelal wonderlijke ontmoetingen die dit oplevert, leren Katja en Daan de landen goed kennen.

Katja: "Het leukste aan Van A naar B vind ik de enorme hoeveelheid toevallige ontmoetingen en de diversiteit aan volledig uiteenlopende types die ik in mijn taxi spreek. Van een stoere 'kettingzaag-kunstenaar' waarmee ik even later in een kerkje sta te huilen, een knappe jonge Ierse Franciscaan waarmee ik spreek over een leven zonder seks, tot een ontmoeting met de ‘don Corleone’ van de Roma die me zijn imperium showt. Elke dag van deze reis zat weer vol verrassingen en bewijst: iedereen heeft een verhaal."

"Je leert een land pas echt kennen door de locals te spreken. En tijdens die 2500 kilometer die ik in mijn taxi heb gereden was daar alle tijd voor", aldus Daan. "Zuid-Oost Europa is een enorm interessante regio. Hier vind je de jongste landen van Europa. Het is een kruispunt van Oost en West, van Christendam en Islam, van een communistisch verleden en een kapitalistisch heden."

In de eerste aflevering van Van A naar B, die start in Athene, ontmoet Katja onder anderen The Poet Sandal Maker en wordt Daan geknipt en geschoren in een exclusieve 'men's club'. Een zoektocht naar het Griekse boze oog leidt op de magische plek Meteora tot een verrassende conclusie.

Van A naar B op tv

Zoektocht bologna passagiers athene winnaar taxi reizen katja schuurman maker eerste aflevering start daan nieber plek.