Bekijk de uitzending van VakKing 2018 terug

Ma 15 oktober 2018 | 22:20 VakKing 2018

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van VakKing 2018 gemist? Bekijk hier naar VakKing 2018 gemist.

VakKing 2018

Datum
Ma 15 oktober 2018
Tijd
22:20 tot 22:50
Zender
NPO 3
Genre
Informatief programma
Jaar
2018
Twitter hashtag
#vakking2018
Deel-url
gids.tv/21113509

Wie wordt de beste vakman of vakvrouw van Europa? Trots, doorzettingsvermogen en stressbestendigheid: stuk voor stuk eigenschappen die horen bij de beste vakman of vakvrouw van Europa. Maar wie gaat er met die titel vandoor? In de vijfdelige serie VakKing 2018 volgt de NTR elke maandag om 22:15 uur elf MBO-studenten die Nederland vertegenwoordigen op de EuroSkills kampioenschappen in Boedapest.

In elke aflevering van VakKing 2018 staan steeds twee vakgebieden en twee Nederlandse deelnemers centraal. In totaal worden tien verschillende beroepsopleidingen uitgelicht. De passie voor het vak, het ontluikende zelfvertrouwen van de studenten en de prestaties op de Europese Kampioenschappen zijn hierbij de belangrijkste programma-ingrediënten.

De elf kandidaten zijn echte uitblinkers. In het programma volgen we Aaron Preyer (Etaleren) Cariem Dijk (Stukadoren), Esther Weijenberg (Bloembinden), Fabienne Bakker (Gastvrouw) Guus van Velthuijsen (Meubelmaken), Hugo Rijsman (Lassen), Jochem Molenaar en Willem Stougie (Tuinaanleg), Roy Scheffers (Koken), Rutger van Antwerpen (Schilderen en Decoreren) en Sanne van Overdijk (Kapper) tijdens hun voorbereidingen de strijd aan te gaan met hun Europese vakgenoten.

De arbeidsmarktkrapte is in de afgelopen acht jaar nog niet zo groot geweest als nu. Als er niets verandert worden er jaarlijks ongeveer 20.000 vakmensen minder opgeleid dan de markt vraagt. Er is zelfs voor een aantal MBO-beroepen een tekort aan studenten waardoor zelfs sommige opleidingen gesloten worden.

VakKing 2018 op tv

Antwerpen nederland kandidaten studenten tekort voorbereidingen opleidingen serie vakmensen deelnemers jaarlijks boedapest europa bakker molenaar magazine markt sanne van trots seizoen aflevering 1 sanne gesloten europese kampioenschappen de europese kampioenschappen.