Undercover in Nederland: incassoman belazert de boel

Meest recente uitzending
Datum
Zo 1 november 2020
Tijd
21:25 tot 22:30
Genre
Documentaire
Website
Undercover in Nederland: incassoman belazert de boel
Officiële Twitter
@Albertostegeman
Deel-url
gids.tv/25302046

In deze aflevering van Undercover in Nederland pakt Alberto Stegeman de eigenaar van een incassobureau aan. In plaats van geld binnenhalen voor zijn klanten, belazert hij de boel.

Eigen klanten
Stegeman komt hem op het spoor en pakt hem aan. Deze André B. berooft zijn eigen klanten, kennissen en dorpsgenoten voor soms wel tienduizenden euro's per geval. Hij int namelijk wel het geld, maar stort dit niet door naar zijn klanten.

Verborgen camera
Ook liegt hij dat hij geld heeft ontvangen en bedient zich van allerlei oplichtingstrucs. Niet iets dat je van een incassobureau verwacht. Alberto en zijn team zetten een verborgencamera-actie op. Tijdens de confrontatie is de incassoman niet van camera's gediend, maar de camera's draaien door.

Wildgroei
Al jaren liggen incassobureaus in Nederland onder een vergrootglas. Er is een wildgroei aan kleine bureautjes die alle regels en gedragscodes aan hun laars lappen. Minister Sander Dekker van Rechtsbescherming vertelt in de uitzending hoe hij het probleem landelijk wil aanpakken.

Je kunt alle afleveringen van Undercover in Nederland terugkijken op KIJK.nl en via gids.tv/programma/undercover-in-nederland.

Meer op tv: Jupiler League op tv , FC Volendam op tv en Skispringen op tv

Undercover in Nederland: incassoman belazert de boel gemist