Bekijk de uitzending van UEFA Europa League Lazio - Galatasaray terug

Do 25 februari 2016 | 18:55 UEFA Europa League Lazio - Galatasaray

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van UEFA Europa League Lazio - Galatasaray gemist? Bekijk hier naar UEFA Europa League Lazio - Galatasaray gemist.

UEFA Europa League Lazio - Galatasaray

Datum
Do 25 februari 2016
Tijd
18:55 tot 21:00
Zender
RTL 7
Genre
Voetbal
Twitter hashtag
#LAZGAL
Deel-url
gids.tv/15089855

Liveverslag van Lazio - Galatasaray, terugwedstrijd in de 1/16de finales van de Europa League. VI.nl over de heenwedstrijd:

Ryan Donk weet na het eerste Europa League-duel met Lazio (1-1) hoe vergankelijk roem is. De 29-jarige middenvelder van Galatasaray bereidde de openingstreffer van de Turken fraai voor, maar had eveneens een groot aandeel in het Romeinse doelpunt.

Het was weliswaar Sabri Sarioglu die de openingsgoal in de twaalfde minuut op zijn naam kreeg, maar het was de deze winter van stadsgenoot Kasimpasa overgekomen Donk die ervoor zorgde dat de Turk de bal maar voor het binnentikken had.

De ex-speler van RKC Waalwijk, AZ, West Bromwich Albion en Club Brugge nam een pass van Selçuk Inan over de door Wesley Hoedt aangevoerde Italiaanse defensie stijlvol aan, deed een pirouette en legde af op de meegesprinte Sarioglu: 1-0.

Die stand stond nog geen tien minuten op het scorebord in de Türk Telekom Arena, want in de twintigste minuut gaf diezelfde Donk een vrije trap weg aan de linkerkant van het speelveld. Lucas Biglia slingerde de bal daaruit voor het doel en over de verkeerd gepositioneerde Donk, waardoor Sergej Milinkovic-Savic de gelijkmaker vrij kon binnenknikken.

Dat bleek uiteindelijk ook de eindstand, want zowel Galatasaray - met naast Donk ook Wesley Sneijder in de basis, hij werd na 89 minuten gewisseld - als Lazio bleek na rust aanvallend onmachtig. De return in Rome moet daardoor een winnaar aanwijzen.

UEFA Europa League Lazio - Galatasaray op tv

.