Bekijk de uitzending van UEFA Europa League Halve Finale Dnjepr Dnjepropetrovsk - Napoli terug

Do 14 mei 2015 | 20:29 UEFA Europa League Halve Finale Dnjepr Dnjepropetrovsk - Napoli

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van UEFA Europa League Halve Finale Dnjepr Dnjepropetrovsk - Napoli gemist? Bekijk hier naar UEFA Europa League Halve Finale Dnjepr Dnjepropetrovsk - Napoli gemist.

UEFA Europa League Halve Finale Dnjepr Dnjepropetrovsk - Napoli

Datum
Do 14 mei 2015
Tijd
20:29 tot 23:15
Zender
RTL 7
Genre
Voetbal
Twitter hashtag
#DNJNAP
Deel-url
gids.tv/13363387

Liveverslag van de return in de halve finale van de UEFA Europa League tussen Dnjepr Dnjepropetrovsk en Napoli. Johan Derksen en Wim Kieft analyseren het duel en Wilfred Genee neemt de presentatie voor zijn rekening. Na afloop van de wedstrijd is een samenvatting te zien van de andere halve finale tussen Fiorentina en Sevilla.

Napoli heeft het eerste duel vorige week met 1-1 gelijkgespeeld.

De Oekraïense formatie was niet bepaald met aanvallende intenties naar Napels afgereisd. Dnjepr trok zich massaal terug en gunde de Italianen de bal. Napoli had voor rust ruim 75 procent balbezit, maar wist nauwelijks gaten te vinden in de hechte Oekraïense defensie. Alleen Lorenzo Insigne zorgde voor gevaar: hij volleyde op de buitenkant van de paal en punterde naast.

Net na rust opende de thuisploeg toch de score. David López kopte raak na een hoekschop van Insigne. Napoli bleef de aanval zoeken en Gonzalo Higuaín had meerdere keren de 2-0 op zijn schoen. De Argentijn schoot echter op de benen van Denys Bojko. De doelman was even later ook attent bij een inzet van Insigne.

Het missen van die kansen kwam Napoli duur te staan. Dnjepr kwam bij tien minuten voor tijd uit het niets langszij. De buitenspel staande Jevgen Seleznjov tikte bij de tweede paal een voorzet van Artem Fedetskyj achter Mariano Andújar.

De Argentijnse doelman had nog geen enkele redding hoeven te verrichten in de voorgaande tachtig minuten. Napoli perste er vervolgens nog wel een slotoffensief uit, maar dat leverde niets op. Ook de entree van oud-PSV'er Dries Mertens hield Napoli niet.

BRON: NOS.nl

UEFA Europa League Halve Finale Dnjepr Dnjepropetrovsk - Napoli op tv

Voetbal wedstrijd defensie redding uefa europa league presentatie formatie finale napels europa league napoli lorenzo insigne uefa wim kieft dries mertens schoen halve finale sevilla samenvatting gonzalo dries dnjepropetrovsk fiorentina italianen doelman lorenzo entree johan derksen europa mertens mariano aanval derksen artem fedetskyj wilfred genee duur buitenspel.