Bekijk de uitzending van UEFA Europa League FC Kopenhagen - Ajax terug

Do 9 maart 2017 | 18:55 UEFA Europa League FC Kopenhagen - Ajax

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van UEFA Europa League FC Kopenhagen - Ajax gemist? Bekijk hier naar UEFA Europa League FC Kopenhagen - Ajax gemist.

UEFA Europa League FC Kopenhagen - Ajax

Datum
Do 9 maart 2017
Tijd
18:55 tot 20:59
Zender
RTL 7
Genre
Voetbal
Twitter hashtag
#KOPAJA
Deel-url
gids.tv/17435083

Liveverslag van FC Kopenhagen - Ajax, de heenwedstrijd van de achtste finale van de Europa League.

Nicolai Boilesen denkt dat FC Kopenhagen een goede kans maakt om zich ten koste van Ajax te plaatsen voor de kwartfinales van de Europa League, al vermoedt de linksback dat het verschil tussen beide ploegen klein is.
"Natuurlijk is Ajax een grote naam in Europa, maar we kunnen het ze zeker moeilijk maken", aldus de 25-jarige oud-Ajacied in gesprek met De Telegraaf.

"Ik denk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Het zullen twee moeilijke wedstrijden worden."

Het heenduel in de achtste finales wordt vanavond om 19.00 uur in het Parken Stadion gespeeld. Volgende week staat om 21.05 uur de return in de Amsterdam Arena op het programma.

Boilesen is van mening dat de kracht van FC Kopenhagen voornamelijk in de achterhoede ligt. "We krijgen niet veel tegengoals, hier thuis al helemaal niet. We hebben hier al lang niet meer verloren."

"Dit seizoen hebben we in totaal pas vijftien goals tegen gekregen, in alle competities. We staan gewoon heel goed georganiseerd."

Boilesen droeg van 2010 tot 2016 het shirt van Ajax, hoewel de verdediger in zijn laatste seizoen in Amsterdamse dienst alleen met Jong Ajax mocht meetrainen omdat hij weigerde zijn aflopende contract te verlengen.

Boilesen vond afgelopen zomer onderdak bij FC Kopenhagen, maar speelde vooralsnog slechts twee officiële duels in de hoofdmacht van de huidige koploper van Denemarken.

Bron: NU.nl

UEFA Europa League FC Kopenhagen - Ajax op tv

Voetbal amsterdam ajax uefa europa league denemarken finale arena zomer europa league amsterdam arena stadion onderdak kopenhagen nicolai boilesen fc kopenhagen uefa jong ajax contract achtste finales shirt europa telegraaf de telegraaf boilesen.