Bekijk de uitzending van UEFA Europa League Atalanta - Borussia Dortmund terug

Do 22 februari 2018 | 20:55 UEFA Europa League Atalanta - Borussia Dortmund

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van UEFA Europa League Atalanta - Borussia Dortmund gemist? Bekijk hier naar UEFA Europa League Atalanta - Borussia Dortmund gemist.

UEFA Europa League Atalanta - Borussia Dortmund

Datum
Do 22 februari 2018
Tijd
20:55 tot 22:59
Zender
RTL 7
Genre
Voetbal
Twitter hashtag
#ATADOR
Deel-url
gids.tv/19680559

Live verslag van de terugwedstrijd tussen Atalanta en Borussia Dortmund in de zestiende finales van de Europa League.

Dankzij Michy Batshuayi is Borussia Dortmund erin geslaagd om Atalanta Bergamo in de heenwedstrijd te verslaan. De Belg bepaalde in de blessuretijd de eindstand op 3-2.

De Duitsers, voor de winterstop nog actief in de Champions League, waren de betere voor rust. Marco Reus schoot in de beginfase in kansrijke positie naast en André Schürrle raakte de buitenkant van de paal.

Diezelfde Schürrle maakte er na een half uur wel 1-0 van, na een prima assist van Lukas Piszczek. Atalanta kwam in de eerste helft één keer gevaarlijk voor het doel van Roman Bürki, maar Bryan Cristante zag zijn inzet via Sokratis over het doel vliegen.

De Italianen, met Hans Hateboer en Marten de Roon in de basis, startten de tweede helft furieus. Josip Ilicic rondde af na een inschattingsfout van Jeremy Toljan en zorgde even later zelfs voor de voorsprong. Bürki verwerkte een voorzet van Cristante niet optimaal, waardoor de Sloveen kon toeslaan.

Dortmund gaf zich niet gewonnen en herstelde via Michy Batshuayi het evenwicht. De huurling van Chelsea zorgde in blessuretijd zelfs nog voor de overwinning en maakte alweer zijn vijfde goal in drie duels.

Bron: NOS

UEFA Europa League Atalanta - Borussia Dortmund op tv

.