UEFA Champions League: Real Madrid - Bayern Munchen

Meest recente uitzending
Datum
Di 1 mei 2018
Tijd
20:00 tot 22:40
Genre
Voetbal
Twitter hashtag
#RMABAY
Deel-url
gids.tv/20216012

Voorbeschouwing en vanaf 20:45 uur live verslag van de terugwedstrijd in de halve finales van de UEFA Champions League tussen Real Madrid en Bayern München. NU.nl blikt vooruit:

Als Real Madrid wint van Bayern München in de halve finales van de Champions League, dan betekent dat de honderdste overwinning van Cristiano Ronaldo in het grootste clubtoernooi van Europa. De Portugees heeft met 99 zeges het record al in handen.

Als Ronaldo in Estadio Santiago Bernabeu minuten maakt voor Real Madrid, dan wordt het bovendien zijn 152e optreden in de Champions League. Daarmee passeert hij Xavi op de eeuwige ranglijst.

De 33-jarige aanvaller heeft alleen Iker Casillas nog boven zich. De 36-jarige doelman van FC Porto (en ex-Real Madrid) speelde dit seizoen zijn 167e Champions League-wedstrijd.

Real Madrid verdedigt in eigen huis een 2-1 voorsprong uit de heenwedstrijd. Dat was voor Ronaldo de eerste wedstrijd dit Champions League-seizoen waarin hij niet tot scoren kwam. Met vijftien treffers voert hij desondanks nog altijd riant de topscorerslijst van deze jaargang aan.

Dat Ronaldo vorige week in München niet scoorde is opmerkelijk, want doorgaans is hij juist tegen Duitse ploegen uitstekend op dreef. Hij maakte in zijn carrière al 23 treffers in de Champions League tegen clubs uit de Bundesliga, een recordaantal doelpunten tegen ploegen uit een specifiek land.

De Nederlander Arjen Robben is geblesseerd en kan niet in actie komen voor Bayern München. De wedstrijd staat onder leiding van de Turkse scheidsrechter Cüneyt Cakir.

Meer op tv: Met Kerst op tv , Real Madrid op tv en Arsenal op tv