Bekijk de uitzending van UEFA Champions League: Real Madrid- Atlético Madrid terug

Za 28 mei 2016 | 20:00 UEFA Champions League: Real Madrid- Atlético Madrid

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van UEFA Champions League: Real Madrid- Atlético Madrid gemist? Bekijk hier naar UEFA Champions League: Real Madrid- Atlético Madrid gemist.

UEFA Champions League: Real Madrid- Atlético Madrid

Datum
Za 28 mei 2016
Tijd
20:00 tot 22:45
Zender
SBS 6
Genre
Voetbal
Jaar
2016
Twitter hashtag
#RMAATL
Deel-url
gids.tv/15658715

Vanavond live de climax van deze editie van de UEFA Champions League: de finale tussen Real Madrid en Atlético Madrid. Het is de tweede keer in drie jaar tijd dat beide clubs elkaar in de finale van het meest prestigieuze voetbaltoernooi van Europa tegenkomen. In 2014 wist Real na een thriller pas in de verlenging de ‘cup met de grote oren’ te veroveren.

Ditmaal vindt de eindstrijd in het legendarische San Siro-stadion in Milaan plaats. Atlético, de nummer 3 van de Spaanse Primera Division, wist op weg naar de finale de Spaanse nummer 1, Barcelona, uit te schakelen, evenals Bayern München en PSV. Real Madrid eindigde in de Spaanse competitie op de tweede plaats en knikkerde onder meer Manchester City, VfL Wolfsberg en AS Roma uit de UEFA Champions League.

Een opvallend verschil tussen beide clubs uit Madrid is het aantal doelpunten dat ze gescoord hebben in het afgelopen seizoen van de UEFA Champions League: Real kwam uit op 27 goals (waarvan er maar liefst 16 van de voeten van Cristiano Ronaldo kwamen), terwijl het meer defensieve Atlético de finale wist te behalen met 16 doelpunten.

De uitzending bij SBS6 wordt vanuit de studio gepresenteerd door Jan Joost van Gangelen. Bij hem schuiven Ronald de Boer en John Heitinga aan voor de wedstrijdanalyse. Wytse van der Goot is weer de spelverdeler tussen de studio en het (online) nieuws. Het commentaar bij de wedstrijd is van Leo Oldenburger en Toine van Peperstraten is als verslaggever in San Siro aanwezig.

UEFA Champions League: Real Madrid- Atlético Madrid op tv

.