Bekijk de uitzending van UEFA Champions League: PSV - Bayern München terug

Di 1 november 2016 | 20:00 UEFA Champions League: PSV - Bayern München

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van UEFA Champions League: PSV - Bayern München gemist? Bekijk hier naar UEFA Champions League: PSV - Bayern München gemist.

UEFA Champions League: PSV - Bayern München

Datum
Di 1 november 2016
Tijd
20:00 tot 22:40
Zender
Veronica
Genre
Voetbal
Twitter hashtag
#PSVBAY
Deel-url
gids.tv/16569310

Liveverslag van de UEFA Champions League-wedstrijd PSV - Bayern München.

De Eindhovenaren verloren het vorige groepsduel in de Champions League met 4-1 in München. Vanavond staat de thuiswedstrijd op het programma.

PSV hoopt vanavond te voorkomen dat het de slechtste Europese reeks van deze eeuw evenaart. De Eindhovenaren hebben al vijf wedstrijden op rij niet gewonnen in Europa en sinds de eeuwwisseling bleef de club slechts één keer langer zonder overwinning. De laatste zege van PSV dateert van 8 december 2015 toen thuis met 2-1 gewonnen werd van CSKA Moskou.

Van maart tot en met oktober 2002 bleef PSV zes keer op rij zonder winst. Destijds maakte een 3-0 thuisoverwinning op Auxerre een einde aan de slechte reeks. Arjen Robben, die voor de wedstrijd van dinsdagavond tot de Bayern-selectie behoort, maakte toen de derde treffer voor PSV.

Overigens bleef PSV vóór de eeuwwisseling nog veel langer zonder zege in Europa. Van november 1992 (2-2 tegen FC Porto) tot en met september 1995 (1-1 uit tegen het Finse MyPa 47) won PSV liefst elf wedstrijden op rij niet. Een 7-1 thuisoverwinning op MyPa maakte destijds een einde aan de slechtste reeks uit de clubhistorie.

Mocht PSV vanavond in Eindhoven verliezen van Bayern dan kan de club de achtste finales van de Champions League niet meer bereiken. De ploeg van trainer Phillip Cocu staat momenteel derde in groep D met één punt uit drie wedstrijden.

De Duitsers hebben vijf punten meer en Atletico Madrid gaat aan de leiding met negen punten. FK Rostov heeft net als PSV pas een punt.

De wedstrijd tussen PSV en Bayern München begint dinsdag om 20.45 uur in het Philips Stadion en staat onder leiding van de Italiaanse arbiter Gianluca Rocchi.

Bron: NU.nl

UEFA Champions League: PSV - Bayern München op tv

.
Cocu en Robben verheugen zich op kraker