Bekijk de uitzending van UEFA Champions League: Paris St. Germain - Bayern München terug

Wo 27 september 2017 | 20:00 UEFA Champions League: Paris St. Germain - Bayern München

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van UEFA Champions League: Paris St. Germain - Bayern München gemist? Bekijk hier naar UEFA Champions League: Paris St. Germain - Bayern München gemist.

UEFA Champions League: Paris St. Germain - Bayern München

Datum
Wo 27 september 2017
Tijd
20:00 tot 22:35
Zender
Veronica
Genre
Voetbal
Twitter hashtag
#PSGBAY
Deel-url
gids.tv/18690272

Liveverslag van Paris Saint-Germain - Bayern München in de groepsfase van de UEFA Champions League.

NU.nl blikt vooruit met vier dingen moet je weten over de wedstrijd in het Parc des Princes.

1. Mbappé jaagt op record Kluivert

Supertalent Kylian Mbappé kan niemand minder dan Patrick Kluivert uit de recordboeken schieten. De Fransman heeft als tiener zeven keer gescoord in de Champions League, een record dat hij nu nog deelt met de voormalig technisch directeur van Paris Saint-Germain.

Dat Mbappé het record van Kluivert op een dag alleen in handen krijgt, lijkt een zekerheid. Pas in december 2018 viert de nu 18-jarige spits zijn twintigste verjaardag. Twee weken geleden maakte de van AS Monaco gehuurde spits in de eerste groepswedstrijd van PSG tegen Celtic (0-5) zijn eerste Champions League-treffer voor zijn nieuwe club.

2. Bayern aast op 250e zege

Bayern München aast in Parijs op zijn 250e zege in Europees verband. Alleen de Spaanse topclubs FC Barcelona (301) en Real Madrid (299) hebben meer overwinningen geboekt.

Voor de thuisclub wordt het cijfermatig hoe dan ook een historisch duel, want de Fransen spelen hun honderdste thuiswedstrijd in de Champions League/Europa Cup I. In de voorgaande 99 duels won PSG 63 keer, speelde het 26 keer gelijk en verloor het slechts tienmaal.

Bovendien kan PSG zijn honderdste thuisdoelpunt in de belangrijkste Europese competitie aantekenen. Dan zal de ploeg wel driemaal moeten scoren tegen Bayern.

3. Cavani en Lewandowski bouwen aan indrukwekkende serie

Spitsen Edinson Cavani (PSG) en Robert Lewandowski (Bayern) zijn op dreef. Ze wisten in hun laatste vijf Champions League-duels telkens te scoren en naderen Ruud van Nistelrooij, die liefst negen duels op rij trefzeker was.

Lewandowski benutte in de eerste poulewedstrijd van dit Champions League-seizoen tegen Anderlecht (3-0) een strafschop. Cavani was tijdens de 5-0 zege van PSG op Celtic tweemaal trefzeker.

4. Ancelotti kan Wenger evenaren

Bayern-trainer Carlo Ancelotti won als coach 85 Champions League-duels en daarmee bevindt hij zich in een select gezelschap. Alleen Arsène Wenger (86) en Alex Ferguson (102) leidden hun ploeg vaker naar een zege in het miljoenenbal. Bij winst op Bayern komt Ancelotti dus op gelijke hoogte met Wenger.

In tegenstelling tot de Wenger en Ferguson diende Ancelotti vele clubs in de Champions League. De 58-jarige Italiaan leidde eerder Parma, Juventus, AC Milan, Chelsea, PSG en Real Madrid. Het wordt de eerste keer dat Ancelotti zijn oude club PSG treft in het miljoenenbal.

UEFA Champions League: Paris St. Germain - Bayern München op tv

.