UEFA Champions League: Feyenoord - Shakhtar Donetsk

Meest recente uitzending
Datum
Di 17 oktober 2017
Tijd
20:00 tot 22:35
Genre
Voetbal
Twitter hashtag
#FEYDON
Deel-url
gids.tv/18818736

Liveverslag van Feyenoord - Shakhtar Donetsk in de UEFA Champions League.

Feyenoord heeft tot nu toe beide groepswedstrijden verloren. De Rotterdammers verloren eerst met 4-0 van Manchester City en gingen daarna bij Napoli met 3-1 onderuit.

Daardoor blijft landskampioen Feyenoord na twee duels zonder punten in groep F van het Europese miljoenenbal.

Manchester City, de ploeg van manager Josep Guardiola, gaat met zes punten uit twee wedstrijden aan de leiding in groep F. Napoli en Shakhtar volgen met drie punten, voor het nog puntloze Feyenoord.

NU.nl blikt vooruit op vanavond met vier dingen over de wedstrijd in De Kuip:

1. Shakhtar is Braziliaans bolwerk

Shakhtar Donetsk maakte dit millennium een flinke opmars in het Europese voetbal, die voor een flink deel te danken is aan de grote Braziliaanse inbreng. De UEFA Cup-winnaar van 2008/2009 heeft momenteel zeven Brazilianen en ook nog twee Argentijnen onder contract staan. Middenvelders Taison (vier interlands), Fred (zes interlands) en vleugelspeler Bernard (veertien interlands) zijn de Braziliaanse blikvangers van de huidige ploeg.

2. Oekraïne is Feyenoord gunstig gezind

Feyenoord verloor zijn eerste twee Champions League-duels en knokt tegen Shakhtar om zijn laatste kans. Op basis van het verleden lijkt het duel met een Oekraïense club uitkomst te kunnen bieden. De laatste keer dat de Rotterdammers niet verloren in het miljoenenbal was in oktober 2001 toen het in De Kuip 0-0 bleef tegen het Oekraïense Dinamo Kiev. Paul Bosvelt, Pierre van Hooijdonk en Shinji Ono waren destijds gezichtsbepalende spelers.

Ook de laatste zege van Feyenoord in Europa werd in oktober 2016 behaald tegen een Oekraïense club: Zorya Luhansk. Door een goal van Nicolai Jörgensen eindigde het duel in De Kuip in 1-0 voor de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst.

3. Shakhtar verliest altijd van Nederlandse clubs

Shakhtar Donetsk stond viermaal eerder tegenover een Nederlandse club en verloor al die duels. Roda JC was in 1999/2000 met 2-0 en 3-1 te sterk, AZ wist vijf jaar later met 3-1 en 2-1 te winnen. Oud-Feyenoorders Robin Nelisse en Joris Mathijsen behoorden tot de Alkmaarse doelpuntenmakers.

4. Veel tegengoals goed voorteken voor Feyenoord

Feyenoord kreeg in de eerste twee Champions League-duels dit seizoen al zeven treffers tegen, maar dit hoeft geen slecht voorteken te zijn.

De laatste keer dat de Rotterdammers zeven of meer tegentreffers kregen in de eerste drie groepsduels was in het seizoen 2001/2002. Destijds waren het er acht, maar later dat seizoen won de ploeg van toenmalig trainer Bert van Marwijk wel de UEFA Cup.

Meer op tv: Roda JC op tv , PSV op tv en De 24 Uur Van Le Mans op tv

UEFA Champions League: Feyenoord - Shakhtar Donetsk gemist