UEFA Champions League: Bayern München - PSV

Meest recente uitzending
Datum
Wo 19 oktober 2016
Tijd
20:00 tot 22:35
Genre
Voetbal
Twitter hashtag
#BAYPSV
Deel-url
gids.tv/16492298

Liveverslag van de wedstrijd Bayern München - PSV uit de UEFA Champions League.

PSV wacht nog op de eerste overwinning in groep D na de nederlaag tegen Atlético Madrid en het gelijkspel bij Rostov. Bayern München opende met een ruime zege op Rostov, maar verloor bij Atlético Madrid.

De 37-jarige William Collum fluit de wedstrijd tussen Bayern München en PSV, zo maakte de UEFA maandag bekend. De Schotse scheidsrechter floot eerder in de voorronde van de Champions League de wedstrijd tussen Ajax en FK Rostov in de Amsterdam Arena. Die wedstrijd eindigde in 1-1.

Een vooruitblik van NOS.nl:

Een Champions League-wedstrijd bij Bayern München. Het bezorgt het gros van de tegenstanders knikkende knieën. Spelen tegen een van de beste ploegen van de wereld zorgt er vaak voor dat tegenstanders zich ingraven en met weinig moed de strijd aangaan.

Wat zal PSV woensdagavond doen? Volgens trainer Phillip Cocu zal de ploeg zich zeker niet verstoppen. "Als je alleen maar gaat verdedigen dan vindt Bayern altijd wel een gaatje om een doelpunt te maken", liet hij dinsdagavond weten op de afsluitende persconferentie.

"Dus we moeten met een strategie voor de dag komen waarmee we ook aanvallend gevaarlijk kunnen zijn. We moeten in eerste instantie goed verdedigen, tegen ploegen als Atlético en Bayern zelfs op de toppen van ons kunnen."

"Maar daarnaast moeten we aan de bal initiatief nemen en lef tonen. Dat kenmerkt ons spel. We zijn zeker niet naïef, maar we zoeken ook zeker onze mogelijkheden in de aanval."

Aan Duitse kant verloopt het niet altijd even soepel de laatste tijd. In de Bundesliga werd twee keer op rij gelijkgespeeld en hoewel de ploeg van trainer Carlo Ancelotti nog bovenaan de ranglijst staat, opvallend genoeg wordt er al gesproken van een crisis in Beieren.

De Italiaan denkt echter wel te weten wat er moet veranderen. "We hebben geleerd dat we zonder bezieling en discipline niet kunnen winnen."

Verder denkt de Italiaan dat Robben fit is voor het duel met PSV. "Ik denk dat hij op dit moment fysiek en conditioneel goed is en negentig minuten kan spelen."

De oud-PSV'er komt dus waarschijnlijk in actie tegen zijn vroegere werkgever. Hoe denkt Cocu zijn voormalige ploeggenoot te kunnen bestrijden? "Ik ken Arjen Robben ook vrij goed, een speler met buitengewone kwaliteiten. Daar zal iedereen z'n handen vol aan hebben."

"Maar ik bereid de ploeg zo goed mogelijk voor op een wedstrijd tegen Bayern München en niet op een wedstrijd tegen Robben.

Meer op tv: Silverstone op tv , US Open op tv en FC Groningen op tv

Video

UEFA Champions League: Bayern München - PSV gemist