Bekijk de uitzending van UEFA Champions League: Bayern München - Atlético Madrid terug

Di 3 mei 2016 | 20:00 UEFA Champions League: Bayern München - Atlético Madrid

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van UEFA Champions League: Bayern München - Atlético Madrid gemist? Bekijk hier naar UEFA Champions League: Bayern München - Atlético Madrid gemist.

UEFA Champions League: Bayern München - Atlético Madrid

Datum
Di 3 mei 2016
Tijd
20:00 tot 22:35
Zender
SBS 6
Genre
Voetbal
Twitter hashtag
#BAYATL
Deel-url
gids.tv/15506572

Rechtstreeks verslag van de return in de halve finales van de Champions League tussen Bayern München en Atlético Madrid. De twee teams duelleren vanavond om een plaats in de finale. Afgelopen week eindigde de eerste ontmoeting in een 1-0 zege voor de Spaanse club. In de Allianz Arena klinkt om 20.45 uur het eerste fluitsignaal. NU.nl blikt vooruit op de wedstrijd.

Dit moet je weten om klaar te zijn voor Bayern-Atletico:

In alle Europese bekercompetities ging in 59,3 procent van de gevallen het team dat de thuiswedstrijd met 1-0 won uiteindelijk door naar de volgende ronde. Atletico zegevierde afgelopen week met die cijfers dankzij een prachtige goal van Saúl.

Bij Bayern München, dat zaterdag Duits kampioen kan worden, ontbreekt nog altijd de geblesseerde Arjen Robben. De 32-jarige aanvaller hoopt nog dit seizoen zijn rentree te maken.

Atletico Madrid kan voor de tweede keer de finale van de Champions League bereiken, na de verloren eindstrijd in 2014 tegen Real Madrid. Bayern München hoopt op een zesde eindstrijd, hetgeen een evenaring van het record van AC Milan zou zijn.

n de afgelopen 2 seizoenen strandde het Bayern van coach Josep Guardiola altijd in de halve eindstrijd. De Catalaan, die in de zomer overstapt naar Manchester City, erkende afgelopen week dat zijn werk in Beieren niet "af" is zonder Champions League-eindzege.

Spaanse ploegen wonnen liefst 19 van de laatste 20 knock-outconfrontaties tegen buitenlandse clubs. Alleen Real Madrid kon het vorig jaar niet bolwerken tegen Juventus.

Eerder dit toernooi:

Bayern München en Atletico Madrid kropen allebei door het oog van de naald in de achtste finales. De Spanjaarden rekenden pas na strafschoppen af met PSV, terwijl de Duitse topclub met de grootst mogelijke moeite Juventus elimineerde. Antoine Griezmann is met zes goals de meest trefzekere Atletico-speler dit seizoen, namens Bayern troffen Robert Lewandowski en Thomas Müller liefst acht keer doel.

Dit gebeurde er op deze dag in 2005 in de Champions League:

Dankzij een doelpunt van Luis Garcia wint Liverpool met 1-0 van Chelsea en stelt het een ticket voor de eindstrijd veilig. Volgens manager José Mourinho is de inzet van de Spanjaard de doellijn niet gepasseerd. Nog altijd vindt de Portugees dat Liverpool op 'illegale' wijze de finale haalde.

Leuk om te weten voordat je gaat kijken:

Heel tekenend voor het verschil in speelstijl is dat de Bayern München-spelers dit Champions League-seizoen in totaal 8.219 passes naar elkaar verstuurden, liefst 2.927 meer dan hun collega's van Atletico Madrid.

UEFA Champions League: Bayern München - Atlético Madrid op tv

Champions league voetbal wedstrijd real madrid bayern münchen juventus arjen robben cijfers liverpool kampioen manchester thomas müller robert lewandowski bayern finale 3 procent chelsea arena zomer manchester city record madrid atletico madrid ac milan beieren uefa doelpunt milan coach atlético josep guardiola de naald achtste finales antoine griezmann ontmoeting portugees collega's mourinho ticket lewandowski robben guardiola rentree teams fluitsignaal duits team.