Bekijk de uitzending van Typisch Zeewolde terug

Ma 22 april 2019 | 19:15 Typisch Zeewolde

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Typisch Zeewolde gemist? Bekijk hier naar Typisch Zeewolde gemist.

Typisch Zeewolde

Datum
Ma 22 april 2019
Tijd
19:15 tot 19:50
Zender
NPO 2
Genre
Magazine
Jaar
2019
Deel-url
gids.tv/22128812

De docuserie Typsich staat de komende weken in het teken van het 'nieuwe land' van de Flevolandse polder, Zeewolde.

In drie weken tijd, met elke maandag tot en met donderdag rond 19:15 uur een nieuwe aflevering, is het dagelijks leven van de inwoners van het pas 35 jaar oude dorp, dat door de eerste bewoners bij elkaar gepionierd werd, te zien.

De onderlinge solidariteit was in die begintijd enorm en nu is het een 'gewone' plaats met zo’n 22.000 inwoners, die allemaal ergens anders vandaan komen. Sommigen vinden dat Zeewolde geen 'ziel' heeft, maar zorgt het gebrek aan een gezamenlijke geschiedenis niet juist voor een heel nieuw soort saamhorigheid?

Typisch Zeewolde laat zien dat de Zeewoldenaren een echte gemeenschap zijn van oude en jonge pioniers, die allemaal hard werken aan een toekomst op een plek zonder ver verleden. Een dorp met dromers, harde werkers, en mensen die het allemaal anders wilden doen. En dat schept een band die nergens anders te vinden is.

Typisch Zeewolde op tv

Polder pioniers gemeente bewoners geschiedenis flevoland zeewolde 2004 dagelijks leven auto-ongeluk 35 jaar inwoners teken jongeren magazine werken impact plek dagelijks seizoen aflevering 1 seizoen 8 geen tijd.