Bekijk de uitzending van Typisch Bloemenbuurt terug

Ma 15 oktober 2018 | 19:20 Typisch Bloemenbuurt

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Typisch Bloemenbuurt gemist? Bekijk hier naar Typisch Bloemenbuurt gemist.

Typisch Bloemenbuurt

Datum
Ma 15 oktober 2018
Tijd
19:20 tot 19:55
Zender
NPO 2
Genre
Magazine
Jaar
2018
Deel-url
gids.tv/21113413

De Bloemenbuurt in Amersfoort telt een klein aantal straten en is een op zichzelf staande wereld, met eigen, vaak ongeschreven regels en wetten. De kleine arbeiderswoningen in deze wijk werden rond 1900 gebouwd voor werknemers van de Nederlandse Spoorwegen, maar een dikke eeuw later leven de Bloemenbuurters van nu er nog net zo dicht op elkaar als toen. De bewoners zijn recht voor z’n raap: ja is ja, nee is nee. Aan grijstinten en nuances doen ze hier niet.

Typisch Bloemenbuurt is de komende drie weken elke maandag tot en met donderdag om 19:20 uur te zien op NPO 2.

In de twaalfdelige serie Typisch Bloemenbuurt maakt de kijker kennis met de inwoners van deze karakteristieke volkswijk in Amersfoort. In de eerste aflevering ontmoeten we Mike, de buurtbeheerder. Hij loopt zijn ronde door de buurt, waar ze vooral gek worden van de hondenpoep op de stoep en het geluidsoverlast. De buurvrouwen Gerda en Louana komen bij van een avondje stappen. Daar, onder de partytent in de voortuin, brengen ze een groot deel van de dag door.

Huib is een rasechte Bloemenbuurter. Zijn vrouw runt een Thais massagesalon en Huib doet thuis de was. Oud-motorclublid Alexander neemt ons mee naar zijn moeder voor het avondeten. En kabouterdokter Alex heeft het nog steeds moeilijk met het overlijden van zijn vrouw Saar.

Typisch Bloemenbuurt is een onderdeel van de Typisch-reeks, waar EO en BNNVARA afwisselend invulling aan geven.

Typisch Bloemenbuurt op tv

Werknemers amersfoort nederlandse spoorwegen vrouw avondeten bewoners spoorwegen overlijden geluidsoverlast serie eerste aflevering eeuw kijker voortuin inwoners hondenpoep magazine wijk moeder regels dicht bnnvara aflevering 1 stoep thuis wetten straten thais.