Bekijk de uitzending van Twilight terug

Zo 17 november 2019 | 20:30 Twilight IMDb: 5.2

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Twilight gemist? Bekijk hier naar Twilight gemist.

Twilight

Twilight
Datum
Zo 17 november 2019
Tijd
20:30 tot 22:45
Zender
SBS 9
IMDb
5.2
Genre
Fantasy-film
Jaar
2008
Regisseur
Catherine Hardwicke
Acteurs
Kristen Stewart, Robert Pattinson, Jackson Rathbone, Billy Burke, Nikki Reed
Twitter hashtag
#twilight
Deel-url
gids.tv/23273982

Twilight is een Amerikaanse fantasyfilm uit 2008 van regisseur Catherine Hardwicke. Met in de hoofdrol onder andere Robert Pattinson, Kristen Stewart, en Billy Burke.

Isabella Swan is een buitenbeentje en doet alles op haar eigen manier. Haar leven verandert ingrijpend als ze verliefd wordt op de knappe en mysterieuze Edward Cullen. Hij is totaal anders dan de jongens die ze tot nu toe heeft ontmoet en dat blijkt een reden te hebben; Edward is namelijk een vampier.

Het verhaal is gebaseerd op het eerste deel van de gelijknamige boekenreeks van Stephenie Meyer. Het eerste vervolg The Twilight Saga: New Moon verscheen in het jaar 2009. Deze productie won meer dan twintig prijzen, waaronder de People's Choice Award voor favoriete film van het jaar en de publieksprijs tijdens de World Soundtrack Awards in het jaar 2010, voor de filmmuziek van Carter Burwell.

Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/twilight-2008

Twilight op tv

Publieksprijs productie film regisseur edward awards vampier 2009 streamen meyer kristen stewart robert pattinson billy prijzen catherine carter billy burke moon jongens kristen award soundtrack cullen deze.
Twilight - Trailer