Bekijk de uitzending van Tweestrijd terug

Wo 11 april 2018 | 21:45 Tweestrijd

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Tweestrijd gemist? Bekijk hier naar Tweestrijd gemist.

Tweestrijd

Datum
Wo 11 april 2018
Tijd
21:45 tot 22:45
Zender
NPO 3
Genre
Documentaire
Twitter hashtag
#tweestrijd
Deel-url
gids.tv/19992213

Wat gebeurt er als een terminaal zieke en een suïcidale jongere elkaar ontmoeten? De één gaat dood omdat zijn lichaam het opgeeft, voor de ander is de dood een mogelijke uitweg voor een leven dat hij niet meer wil. In het documentaire-drieluik Tweestrijd worden twee jongvolwassenen aan elkaar verbonden. Zij trekken een jaar samen op om elkaar beter te leren kennen. Zij verkennen elkaars perspectief op leven en dood. Begrijpen zij elkaar? En hebben zij elkaar iets bieden? Tweestrijd is op woensdag 11, 18 en 25 april om 21:40 uur te zien op NPO 3.

Erik en Remy, Charissa en Dorien en Sander en Rosan delen hun persoonlijke levensverhaal met interviewer Johan Eikelboom en met elkaar. Zo ontstaan indringende, ontroerende en confronterende gesprekken over een van de grootste taboes in onze samenleving: zelfmoord.

Zelfdoding onder jongeren is een groot maatschappelijk probleem. De rauwe werkelijkheid is dat één op de 15 jongeren in Nederland tussen 18 en 24 jaar worstelt met depressie en zelfmoordgedachten. Zelfmoord is onder jonge mensen doodsoorzaak nummer 1.

Met Tweestrijd willen de makers en de deelnemers meer begrip creëren voor ernstige depressie en het onderwerp zelfmoord bespreekbaar maken, voor mensen die aan depressie lijden én voor de mensen in hun omgeving.

Tweestrijd op tv

.