Bekijk de uitzending van TV Lab: Weg van Nederland terug

Do 1 september 2011 | 20:25 TV Lab: Weg van Nederland

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van TV Lab: Weg van Nederland gemist? Bekijk hier naar TV Lab: Weg van Nederland gemist.

TV Lab: Weg van Nederland

Datum
Do 1 september 2011
Tijd
20:25 tot 21:25
Zender
NPO 3
Twitter hashtag
#wegvanNL
Kijkwijzer
Deel-url
gids.tv/6328671

In het nieuwe quizprogramma Weg van Nederland krijgen vijf jonge uitgeprocedeerde asielzoekers de kans om hun kennis van Nederland om te zetten in een koffer met geld. Dat is mooi meegenomen, als je Nederland binnenkort moet verlaten.

De winnaar van Weg van Nederland krijgt namelijk € 4000 voor een nieuwe start in het land van herkomst. Hoeveel weten deze asielzoekers na hun jarenlange verblijf in Nederland over ons land, de Nederlandse taal en de Nederlandse cultuur?

De kandidaten die meedoen aan Weg van Nederland zijn allemaal jong en hoogopgeleid. Zo doen er een studente Luchtvaarttechniek mee die binnenkort terug moet naar Kameroen, en een bijna afgestudeerde studente Slavische talen, tevens Guus Meeuwis-fan, die eerdaags wordt uitgezet naar Tsjetsjenië.

De presentator die de kandidaten het vuur aan de schenen legt, is Waldemar Torenstra. Hij bestookt hen met quizvragen waarmee ze kunnen bewijzen hoeveel ze van Nederland hebben opgestoken; onder meer over het Nederlandse koningshuis, de geschiedenis, de kaart van Nederland, Nederlandse artiesten en de Nederlandse taal.

In de finale blijkt welke asielzoeker het beste heeft opgelet tijdens zijn verblijf in Nederland. Zijn kans op een verblijfsvergunning mag dan zijn verkeken, in zijn land van herkomst wacht hem straks wel fijn € 4000 euro.

Kijkers kunnen tijdens de uitzending hun kennis over Nederland meten aan die van de kandidaten door mee te spelen via een tweede scherm op tablet, smartphone of laptop. Hiermee maken de thuisblijvers kans op een tickets naar Curaçao.

TV Lab: Weg van Nederland op tv

.
Promo - TV Lab: Weg van Nederland