Troy

Meest recente uitzending
Troy
Datum
Vr 29 mei 2020
Tijd
20:35 tot 23:25
IMDb
7.2
Genre
Film
Jaar
2004
Regisseur
Wolfgang Petersen
Acteurs
Eric Bana, Julie Christie, Sean Bean, Brad Pitt, Peter O'Toole
Twitter hashtag
#troy
Deel-url
gids.tv/24442415

Troy is een Amerikaanse en Britse avontuur- en dramafilm uit het jaar 2004. Deze productie is geregisseerd door Wolfgang Petersen. De hoofdrollen worden vertolkt door Brad Pitt, Eric Bana en Orlando Bloom.

De verboden liefde tussen de prins Paris van Troje (Orlando Bloom) en Helena, de Griekse koningin van Sparta, ontaardt in een grote oorlog die uiteindelijk het einde van een civilizatie zou betekenen. Koning Menelaus van Sparta wil zijn echtgenote terug en krijgt steun van zijn machtige broer Agamemnon. Met de onafhankelijke krijger Achilles (Brad Pitt) aan hun zijde beginnen de Griekse legers aan een tocht richting Troje om Helena terug te halen en de stad in de as te leggen. Het rijke en machtige Troje wordt bewaakt door de sterke Hector (Eric Bana). Als iemand hem kan verslaan, dan is het Achilles.

Regisseur Wolfgang Petersen komt na een stilte van vier jaar terug met de epische film 'Troy', over de Trojaanse oorlog. Petersen maakte eerder 'The Perfect Storm', maar hij is vooral bekend door zijn meesterwerk 'Das Boot'. 'Troy' is gebaseerd op de gedichten van Homerus en de legende rond het paard van Troje, en draait om een van de meest mythische figuren uit de Griekse oudheid: Achilles, die gespeeld wordt door Brad Pitt. 'Troy' is overladen met grote sterren. Naast Pitt doen ook Orlando Bloom, Sean Bean, Brian Cox, Peter O'Toole en Eric Bana ('Hulk') mee.

Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/troy

Meer op tv: Thriller op tv , Play-Offs op tv en Sparta op tv

Video