Bekijk de uitzending van TROS TV Show terug

Zo 25 november 2012 | 21:20 TROS TV Show

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van TROS TV Show gemist? Bekijk hier naar TROS TV Show gemist.

TROS TV Show

Datum
Zo 25 november 2012
Tijd
21:20 tot 22:10
Zender
NPO 1
Presentatie
Ivo Niehe
Twitter hashtag
#tvshow
Kijkwijzer
Deel-url
gids.tv/8418184

Vanavond in de TROS TV SHOW is Ivo Niehe op bezoek bij natuurfotograaf Frans Lanting en zijn filmende echtgenote Christine Eckstrom. De Rotterdamse Lanting woont al ruim dertig jaar in Californië. Hij behoort tot de wereldtop van de natuurfotografen. “Natuur is voor veel mensen een gebied met een hekje erom heen. Maar als je ze vraagt of ze zich onderdeel voelen van het leven is er maar een antwoord mogelijk”, aldus Frans Lanting.

Soms is hij in opdracht van National Geographic maanden op pad voor slechts één opname. Lantings levenswerk ‘Life: A Journey Through Time' werd onlangs uitgevoerd in Het Concertgebouw in Amsterdam in een multimediale productie met live begeleiding van een symfonieorkest.

Frans en Christine vertellen over de vaak levensgevaarlijke trips die ze maken om unieke opnames vast te leggen. Frans vertelt hoe dicht wij als mensen bij de natuur staan: “Kinderen leren op school dat we 90% van onze genen gemeen hebben met chimpansees . Maar dat we zo'n beetje de helft van onze genen ook gemeen hebben met een boterbloem of een krop sla, dat is fenomenaal.”

David Attenborough, Jane Goodall, Hugo van Lawick en andere natuurfilmers vormen de inleiding van het portret van Frans en Christine.

TROS TV Show op tv

Amsterdam school concertgebouw californië natuur live portret productie national geographic wereldtop show attenborough opnames opdracht christine tros ivo niehe jane goodall chimpansees opname dicht.
Vanavond in TROS TV Show