Bekijk de uitzending van Toto and his Sisters terug

Zo 20 maart 2016 | 22:20 Toto and his Sisters

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Toto and his Sisters gemist? Bekijk hier naar Toto and his Sisters gemist.

Toto and his Sisters

Datum
Zo 20 maart 2016
Tijd
22:20 tot 23:25
Zender
Canvas
Genre
Documentaire
Jaar
2014
Twitter hashtag
#totoandhissisters
Deel-url
gids.tv/15238504

Toto en zijn twee oudere zussen komen uit een Romafamilie van junkies en drugsdealers. Hun probleemmoeder zit weer eens in de gevangenis en de kleine Toto wacht opnieuw op haar terugkeer. Onsentimentele en hartverscheurende documentaire is een gevoelige, subtiele observatie van kindertijd, familierelaties en liefde.

De camera is erbij als de vaderloze Roma-kinderen hun voor drugshandel veroordeelde moeder bezoeken in de gevangenis. Hij is erbij als de twee ooms, die ondertussen op de jonge Toto (10) en zijn zussen Andreea (14) en Ana (17) moeten passen, heroïne komen spuiten in hun krappe appartement in Boekarest. En als Ana haar belofte breekt en toch ook weer gaat gebruiken.

De documentaire dompelt ons onder (zonder commentaar, op gepaste afstand in publieke ruimten en vlakbij op intieme momenten) in het intense leven van met name Andreea. Als een vervangende moeder probeert ze Ana en Toto op de rails te houden. Soms verwoordt ze, in een videodagboek, haar gevoelens voor de camera.

Hoop komt van Roemeense instituten: een opleiding die de laaggeletterde Andreea en analfabete Toto met tolerantie bij de les houdt; een weeshuis dat een veiliger plek biedt dan het vervuilde drugshol thuis; en vooral een hiphopdansgroep, die onvermoede talenten aanboort bij de ongebroken Toto.

Toto and his Sisters op tv

.
Promo: Toto and his Sisters